Ort
Limhamn
Startdatum
4 Okt 2024
Tid
10:00-18:00
Dagar
Fre-Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Barbara Lörincz
Nummer
68644
Pris
4 860 kr

Om arrangemanget

Del 2 i en grundutbildningen i yinyoga är en övergripande utbildning som kan studeras i två steg: Grundutbildning modul 1 på 25 klocktimmar, samt modul 2 på 25 klocktimmar som sammanlagt ger en heltäckande 50 timmars grundutbildning i yinyoga.

Yinyoga och Myofascial Release (bindvävshälsa)
Modul 2 är en djupgående utbildning om den minst sagt spännande fascians koppling mellan kropp och själ. Här får man möjlighet att resa in i den viktiga och betydelsefulla fascians ibland mystiska värld eftersom fascian, eller bindväven som den också kallas, i princip omsluter allt i vår kropp.

Bindväven är av avgörande vikt för våra muskler, starkt kopplat till välbefinnandet, och som dessutom ger kroppen dess utseende och stabilitet. Genom olika kraftfulla tekniker kan man inte bara lösa upp spänningar och stelhet, utan även minska stress och smärta som blivit allt vanligare i vårt västerländska samhälle.

Myofascial frisättning är ett inte bara ett starkt terapeutiskt verktyg, utan bygger också på en teknik som passar utmärkt att kombinera med yogaträningen. Fokus ligger här på bindvävshälsa, rörlighet samt att komma i kontakt med sig själv och sina känslor genom att få igång flödet mellan kropp och sinne.

Om kursen/utbildningen - Self Myofascial Release 
Genom att använda sig av olika verktyg som bollar, blocks, och olika somatiska rörelser finns det en avslappningsmetod för muskelfascian som man själv kan använda sig av. Med en kombination av tryck och rörelser kan spänningar minskas och rörligheten öka i både bindväv och muskler, och genom att tillämpa enkla medvetna självmyofasciala frisättningstekniker kan vi hitta vanliga problemområden och triggerpunkter i kroppen. Förutom föreläsningar och övningar, som kan gynna deltagare i yogaklassen, kommer här att ges de verktyg som behövs för att använda myofascail release, oavsett om det handlar om praktik inom en terapeutisk miljö, eller som ett bra komplement till andra behandlingar. Förutom att diskutera den senaste vetenskapliga forskningen om fascian kommer vi att undersöka dess funktion och dysfunktion i samband med olika terapeutiska yinyogatekniker. 

Utbildningens upplägg 

  • • Huvudkomponenterna i fascia och vad fascia består av  
  • • Fascian hälsa, hur du håller din fascia frisk 
  • • Hydrering, medveten kontakt till Fascian
  • • Hur fascia kan förändras och vanliga dysfunktioner
  • • Läran om de myofasciala linjerna (även kända som Anatomy Trains av Tom Meyer)
  • • Allmänna myofasciala frisättningstekniker med tennisbollar och andra props, kontraindikationer och mål
  • • Över 25 specifika tekniker för varje område av kroppen, med modifieringar för var och en. Integrerat med yinyoga positioner 
  • • Hur man integrerar myofasciala frisättningstekniker som komplement i en yogaklass
  • • Sekvensering av en klass med myofascial frisättning i kombination av yinyoga och andningsövningar. Tema, syfte, målgrupp

För vem
Det här är en kurs för alla nivåer. Alla kan träna yoga oberoende av ålder och hälsotillstånd eftersom yoga anpassas till den enskilda personen. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar. Du behöver dock ha gått modul 1 innan du kan gå modul 2.

Kursledaren 
Kursledaren
Barbara Lörincz driver Yoga Yinasa som är specialiserat på yinyoga med inriktning å̊ bindväv och fascia. Hon är auktoriserad yogalärare hos internationella Yoga alliance med E-RYT 500. Hon har utöver sin yinyoga utbildning en grundutbildning i klassisk yoga och meditation. Barbara är även utbildad massageterapeut. 

Sedan 2014 håller Barbara klasser, workshops och utbildningar i yinyoga hos en mängd olika aktörer i södra Sverige. Hon är en mycket uppskattad lärare som är känd förr sitt personliga och genuina sätt att guida och hålla en trygg plats. Barbara sammanlänkar den spirituella åskådningen med modern forskning för att få ett helhetsperspektiv på sina kurser.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Early bird pris 4860 kr fram till den 7 juli. 8 juli höjs priset till 5400 kr
Mjuk/ledig klädsel rekommenderas. Ta med en varm tröja eller filt till avslappningen och gärna en vattenflaska. Yogamatta finns att låna om du inte har egen.

- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Medtag lunch och fika (om du inte vill äta ut på stan)
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 860 kr

Summa: 4 860 kr

Utforska ämnesområde