Ort
Skövde
Startdatum
6 Mar 2023
Tid
17:30-19:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Katrin Alfredsson
Nummer
29665
Pris
750 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Yoga för kropp och sinne. Vi kommer att lära oss fokuserad andning för att leda oss genom ett mjukt flöde av rörelser som kommer att stärka samt sträcka musklerna. Vi kommer även att träna mindfulness, meditation och andningstekniker.

Om kursen
"Yoga” härstammar från indiskans sanskritord för sammankoppling. På denna kurs kommer vi använda andetaget för att ansluta kropp och sinne i de olika yoga asana (yogapositioner).

Varje yogapass kommer avslutas med ca 15 minuters meditationsstund.

Det finns fysiska samt mentala fördelar till yoga som en starkare och mer flexibel kropp, bättre balans och kroppshållning, mindre spänningar, minskad stress, mental klarhet och ökad fokus men framför allt skapas balans i hela individen.

Yoga är en mer än 5000 år gammal indisk tradition som består av olika övningar för att träna både sinne och kropp. Det innehåller andningsövningar (pranayama), fysiska positioner (asana) samt olika meditationstekniker och avslappningsövningar.

För vem
Oavsett av din yoganivå så är denna kurs för dig som vill lära känna sin kropp. Nybörjare samt regelbundna yogautövare är välkomna!

Kursledare 
Katrin Alfredsson är utbildad rörelse- och yogalärare och leder kurser på Medborgarskolan sedan våren 2022. För Katrin har yogans helande inverkan för kropp och sinne varit en viktig del av livet sedan många år tillbaka även de fysiska hälsofördelarna för kroppen är mycket viktig.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Använd mjuk ledig klädsel att yoga i och att vara barfota rekommenderas. Medtag en fast kudde att sitta på varm tröja och sockar till den avslutande meditationsstunden. Yogamatta och filt finns att låna men du får gärna ta gem egen matta och filt om du föredrar det. Vattenflaska kan även vara bra att ta med.

Bra att veta
Undvik att äta ett större mål nära inpå klassen, samt att dricka stora mängder vätska precis före.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ämnesområde