Ort
Karlstad
Startdatum
31 Jan 2024
Tid
11:30-13:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
EvaJill Forsgren
Nummer
75317
Pris
1 111 kr

Om arrangemanget

Yoga för kropp och sinne. Vi kommer att lära oss fokuserad andning för att leda oss genom ett mjukt flöde av rörelser som kommer att stärka samt sträcka musklerna. Vi kommer även att träna mindfulness, meditation och andningstekniker.

Om kursen

"Yoga” härstammar från indiskans sanskritord för sammankoppling. På denna kurs kommer vi använda andetaget för att ansluta kropp och sinne i de olika yoga asana (yogapositioner).

Varje yogapass kommer innehåller andningsövningar samt en härlig avslappning

Det finns fysiska samt mentala fördelar till yoga som en starkare och mer flexibel kropp, bättre balans och kroppshållning, mindre spänningar, minskad stress, mental klarhet och ökad fokus men framför allt skapas balans i hela individen.

Yoga är en mer än 5000 år gammal indisk tradition som består av olika övningar för att träna både sinne och kropp. Det innehåller andningsövningar (pranayama), fysiska positioner (asana) samt olika meditationstekniker och avslappningsövningar.

För vem

Det krävs inga förkunskaper, alla utgår från sin egen förmåga. Detta är en kurs som passar bra till både nybörjare och för dig som tidigare provat yoga. Du måste varken vara vig, stark eller snabb – alla utövar yogan efter egen förmåga; oavsett om du har/haft hjärtproblem, är vältränad, överviktig – eller är trött och har en riktigt dålig dag. Förmodligen är det just då du egentligen mår bäst av att yoga. Yogan är nämligen kraftfull. Den kan vara nyckeln som låser upp dina innersta känslor och låter dem komma upp till ytan.

Kursledare 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Använd mjuk ledig klädsel att yoga i och att vara barfota rekommenderas.
Medtag en fast kudde att sitta på varm tröja och sockar till den avslutande meditationsstunden.
Yogamatta och filt finns att låna men du får gärna ta med egen matta och filt om du föredrar det.
Vattenflaska kan även vara bra att ta med.

Bra att veta

Undvik att äta ett större mål nära inpå klassen, samt att dricka stora mängder vätska precis före.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning kan användas på denna kurs.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 111 kr

Summa: 1 111 kr

Utforska ämnesområde