Ort
Örebro
Startdatum
1 Sep 2024
Tid
18:30-20:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
80720
Pris
1 650 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en yogaform som ska motverka stress och ge en ökad balans i livet. Här erbjuds du en yogaklass som fokuserar på att integrera kroppsliga övningar, andningstekniker, mantran och mindfulness och beskrivs som en meditativ och lugn form av yoga. Ett skönt sätta att avsluta helgen med på söndagskvällen

Innehåll

Välkommen till en yogaform som ska motverka stress och ge en ökad balans i livet. Här erbjuds du en yogaklass som fokuserar på att integrera kroppsliga övningar, andningstekniker, mantran och mindfulness och beskrivs som en meditativ och lugn form av yoga. Yogapassen är utformade för att vara tillgänglig för alla, även personer med olika fysiska eller psykiska hälsoutmaningar. Varje pass har fokus på nedreglering och lugn vilket inte bara är bra för att motverka stress utan har också effekt för ett bättre mående genom att minska oro, har goda effekter på sömn, hjälper kroppen till ökad rörlighet och främjar cirkulation av kroppens lymfsystem och balanserar blodtryck. Eftersom stress ofta är orsak till andra obalanser i kroppen kan du uppleva ökad balans på flera sätt genom yogan tex hormonell obalans. 
I yogan som benämns som mediyoga, praktiseras mjuka, skonsamma rörelser som är anpassade för att passa individens behov och begränsningar. Det inkluderar också en betoning på att vara närvarande i stunden, medveten om både kropp och sinne. Varje rörelse är sammanflätat med medveten andning och mantran.
Varje pass börjar oftast med en lugn inledning med mindfulness och andningsövning för att fokusera sinnet och centrera sig. Därefter följer olika yogapositioner, utförda med långsamma, mjuka rörelser och med betoning på att andas medvetet. Klassen avslutas ofta med en avslappningsövning eller meditation för att främja avslappning och återhämtning. Yogan kan hjälpa dig att stärka dina mentala muskler och öka din motståndskraft för stress och ge en ökad livskvalitet

Upplägg

Vi träffas 10 tillfällen x 90 minuter vecka 35, 36, 37,39, 40, 41, 43, 45, 47, 48

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, Jenny visar alternativa rörelser så att du kan anpassa till dina egna förutsättningar

Kursledare

Jenny Tistell är utbildad instruktör i yoga, kundaliniyoga, medicinsk yoga, mindfullness och meditation

Kursmaterial

Vi är i en luftig lokal, bolster, yogamattor och klossar finns på plats. Önskar du ta med egen yogamatta går det förstås bra. Det finns även omklädningsrum

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

Våra lokaler ligger centralt i Örebro, Fredsgatan 14. i området Fanfaren.

Kök med mikrovågsugn, kyl, vi bjuder på kaffe eller te i entrén.

Bra att veta

Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan.

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Välkommen till oss -  Fredsgatan 14

Våra lokaler ligger centralt i Örebro Fredsgatan 14.

Kök finns med mikrovågsugn, kyl och frys. Vi bjuder på kaffe eller te.

Vår lokal på Fredsgatan är tillgänglighetsanpassad.

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 650 kr

Summa: 1 650 kr

Utforska ämnesområde