Musikhuset Glashuset

Dalarnas största mötesplats för musikutövare, med lokaler i Ludvika och Smedjebacken. Repa med bandet, spela in musik i vår studio, podda eller arrangera en livestream för fansen. Vi erbjuder även enskilda kurser inom diverse instrument.

Glashuset är Dalarnas största mötesplats för musikutövare med 19 replokaler, en fullt utrustad inspelningsstudio och kurslokaler för enskild undervisning i olika instrument. En av dessa lokaler är fullt utrustade med PA, trummor, piano, gitarr- och basstärkare samt instrument, för de band som inte har egen utrustning. Det finns alltid plats för fler band och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har spelat en längre tid.

Replokaler och inspelningsstudio

Glashuset har replokaler i Ludvika och Smedjebacken där det finns totalt 19 replokaler. Det är hyresfritt att repa hos oss men vi tar ut en deltagaravgift på 49 kronor per månad och person.

I vår fullt utrustade inspelningsstudio kan du och dina musiker spela in själva, ta med egen tekniker eller välj någon av våra studiotekniker. Det går att spela in dygnet runt. Här har ni även möjlighet att livesända konserter med bandet. Backline och sändningsutrustning finns på plats. Våra tekniker hjälper er.

Utrustning och kurser

I uppstarten av ett band kan det vara svårt att ha råd med alla instrument, förstärkare och PA. Vi kan ordna utrustning som ni kan låna när ni repar här. Vi erbjuder också kurser i gitarr, trummor och studio. Inga förkunskaper krävs.

Inför ditt besök

  • Toalett
  • Pentry med kylskåp, mikrovågsugn och kaffebryggare
  • Vi har övernattningsmöjligheter

Kontakta oss

Vill du repa eller spela hos oss? Kontakta vår verksamhetsansvarig Alexander Högbom på alexander.hogbom@medborgarskolan.se eller 072-729 16 91 för mer information.