Kommunikation

Hitta ny inspiration till ditt fotograferande

Gillar du att fotografera? Oavsett om du fotar i din yrkesroll eller som ett fritidsintresse är det alltid roligt att få ny inspiration. Här kommer tre tips för hur du kan utveckla ditt fotointresse.

Bjud in till en fotopromenad

Ta med ett par fotointresserade vänner eller kollegor på en lunchpromenad. Ge varandra varsitt enkelt fotouppdrag som ni ska utföra under promenaden, till exempel att fota en intressant dörr eller en blomma. Även om uppdraget är det samma kommer era olika stilar och synsätt ge er helt olika bilder, som ni kan jämföra med varandra och inspireras av. Berätta för varandra hur ni tänkt med komposition, kamerainställningar med mera.

Redigera gamla bilder

Förmodligen har du massor av gamla foton i mappar på datorn eller i mobilen. Välj ut ett par stycken och utmana dig själv att redigera bilderna i en ny stil. Vill du verkligen sätta kreativiteten på prov så gör en tvärtom-övning. Då ska du redigera så att fotots känsla blir det motsatta till själva motivet – till exempel få fotot på ett oväder att kännas hoppfullt, eller ge ett bröllopsfoto ett skräcktema.

Scrolla genom fotografier från hela världen

Världsfotografidagen firas 19 augusti över hela världen. Under #WorldPhotographyDay uppmanas alla att dela sina bästa fotografier i sociala medier. Bläddra genom det flödet för massor av inspiration! Och varför inte passa på att bjuda på din egen kunskap? Lägg upp ditt bästa foto tillsammans med en kort beskrivning av vad det är som gör att det fotot blev bra.