Ort
Västerås
Startdatum
12 Aug 2024
Tid
17:00-20:00
Dagar
Mån-Tors
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Jennipher Sivertsson
Nummer
82255
Pris
1 895 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Låt kreativiteten flöda med akvarellmålning Akvarellmålning är en vacker och uttrycksfull konstform som kan vara rolig och avslappnande för alla, oavsett erfarenhetsnivå. Med akvarellfärgers unika egenskaper kan du skapa flytande och transparenta bilder som fångar ljuset och färgerna i världen omkring dig.

Innehåll

Vi kommer gå igenom mer än 10 olika tekniker av hur man kan måla med akvarell och vilka effekter det får på resultatet. Färglära, färgblandning samt färgteori. Vi kommer lära oss om djup och ljus i bild, bilduppbyggnad samt teori om fokuspunkter; dvs, hur du gör din bild intressant att titta på. Kursen blir ofta väldigt individuell, vissa vill måla av från exempel, andra skapa fritt. Ledaren är med hela vägen och ger tekniker som passar till övningen och det material ni har med er.

Upplägg

Kursen går 4 sommarkvällar i rad måndag till torsdag mellan klockan 17-20. 

Förkunskaper

Kursen välkomnar både dig som är nybörjare och dig som redan har kunskaper, alla kommer lära sig något nytt och inspirerande. Kursledaren anpassar undervisningen individuellt och tar fasta på dina förutsättningar och egna mål.

Kursmaterial 

Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart. Du hittar det på nätet eller i en välsorterad fackhandel; exempel Panduro, Färgpaletten eller Penstore.

* Akvarellpapper; minst 200g helst 300g eller högre.
* 1-3 penslar av varierande storlek. Tips: Man kan köpa ett sett billiga riktigt bra penslar på Ikeas barnavdelning.
* Akvarellfärger
* Markeringstejp
* Skisspenna (blyerts HB eller H-penna)

Valfritt;
knådgummi,
maskeringsvätska/maskeringspenna,
akvarellpennor

Kursledare 

Jennipher Sivertsson har jobbat som kursledare på Medborgarskolan i 4år, arbetat som bild- och slöjdlärare i 5år samt har 6års utbildning inom bild och formgivning.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Folkbildning 

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde