Ort
Örebro
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
16:30-18:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
81070
Pris
1 775 kr

Om arrangemanget

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll
Vi lär oss grundtekniken att måla med vattenfärg, akvarell. Kursen innehåller olika övningar i att bemästra färgen. Vi går igenom teori som ni sedan övar på praktiskt genom måleri i vägledning av kursledaren. De flesta deltagarna brukar välja vad de målar själva. Vi lär oss om material, färgblandning, bildkomposition, att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. 

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 7 veckor.
Samma tid och veckodag.
 
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Vahid Vahidian är en erfaren konstnär inom lera måleritekniker som akryl- & oljemålning, teckning och akvarell, han är specialinriktad på japanskt måleri med tusch men och kunnig kursledare inom både film och foto.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Tag med akvarellpapper, färglåda och penslar nr. 4, 10 och 12.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, vi har flera olika nivåer på våra målerikurser. Vi hjälper dig gärna att hitta en kurs om passar dig.

Bra att veta
Det finns stafflier på plats.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 775 kr

Summa: 1 775 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde