Ort
Västerås
Startdatum
24 Sep 2024
Tid
17:00-20:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Jennipher Sivertsson
Nummer
82253
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Låt kreativiteten flöda med akvarellmålning Akvarellmålning är en vacker och uttrycksfull konstform som kan vara rolig och avslappnande för alla, oavsett erfarenhetsnivå. Med akvarellfärgers unika egenskaper kan du skapa flytande och transparenta bilder som fångar ljuset och färgerna i världen omkring dig.

Innehåll

Akvarell är en målarteknik där vattenlösligt pigment målas med mjuk pensel på ett lätt sugande papper. Akvarellmåleri är väldigt varierbart och man kan uttrycka sig på många olika sätt med hjälp av färgen. Mål för kursen är att du ska lära dig hantera akvarellfärgen på ett grundläggande sätt så att du kan skapa målningar både efter givna ramar samt utveckla ditt eget konstnärskap.

Du kommer att träna din förmåga att planera din bild och vilket uttryck du vill uppnå. Du kommer att få undervisning i akvarelltekniker så som vått i vått, lavering och vått på torrt. Du kommer också få möjlighet att lära dig bland annat att använda förlagor, materiallära och färglära. Vi tittar tillsammans på bilderna och lär av varandra och delar råd och tips.

Upplägg

Samma tid och dag i 5 veckor.

Förkunskaper

 

Kursledare
Jennipher Sivertsson är utbildad inom bild och formgivning och har mycket erfarenhet av undervisning genom att vara bild och slöjdlärare i textil.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart. Du hittar det på nätet eller i en välsorterad fackhandel.

  • Akvarellpapper; minst 200g helst 300g eller högre. Billigt papper är svårare att arbeta med, behöver torka ordentligt emellan och tar inte upp färger lika starkt. OM du väljer en sort där du kan välja mellan varmpressat eller kallpressat; välj kallpress.
  • 3-6 penslar av varierande storlek (alla gillar olika)
  • Akvarellfärg (bra att veta om ni köper vattenfärg på tub är att den är lite svårare att jobba med än den som är hård)
  • Papperstejp/maskeringstejp (här kan du välja billigaste du kan hitta). Andra alternativ är washitejp eller dekorationstejp.

  • Valfritt skisspennor, akvarellpennor, knådgummi, maskeringsvätska (finns även att testa på kursen om man är osäker på vad man vill investera i.)

    Frågor om material besvaras gärna av kursledaren vid första kurstillfället.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Folkbildning 

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde