Ort
Norrköping
Startdatum
21 Sep 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
2 st
Nummer
44621
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart i en helgkurs för nybörjare på akvarell. Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papprets yta. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll

Du tränar ögat att se din omgivning på ett nytt sätt och lär dig om hur du ska tänka för att kunna skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. Du lär om material, färgblandning, bildkomposition. 

Praktik och teori växlas med varandra. Med genomtänkta övningar guidar ledaren dig steg för steg så att du känner dig trygg i ditt eget skapande. Att måla tillsammans ger inspiration och glädje.

Upplägg

 • Vi träffas en helg på Medborgarskolan Norrköping, Tegelängsgatan 11B lördag och söndag 21-22/10 kl 10-15.
 • Ta gärna med något att äta, vi kommer att ta en gemensam paus på ca 30 min. I lokalerna finns kylskåp och mikrovågsugn.
 • Kaffe och te ingår i kursavgiften.

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig till dig som är nybörjare.

Kursledare

Kursen hålls utav konstnären Kevin Parnebrant Eriksson som har tecknat och målat sedan 2015 och är i princip helt självlärd. Lite skämtsamt kan man säga att "de gamla mästarna" är hans lärare, då den äldre konsten alltid har varit inspirationskälla och studiematerial. En viktig devis i hans undervisning är att måla eller teckna är lika mycket ett hantverk som en konstart.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Till första tillfället tar du med:

 • Akvarellblock/papper i storlek A4 eller A3
 • Akvarellfärger
 • Penslar och blyertspenna 

Rabatter

 • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
 • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde