Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Lycksele
Startdatum
13 Aug 2018
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Maria Stenman
Arrangemangsnummer
92239
Pris
4 400 kr

Om arrangemanget

Ta körkort för AM Moped klass I. Du behöver körkortstillstånd för att få påbörja utbildningen. AM-körkort kräver ingen uppkörning men du måste läsa mycket teori för att klara kunskapsprovet. Provet för AM-körkort gör du på Trafikverket när du är klar med utbildningen och har fyllt 15 år.

Körkortstillstånd

För att kunna ta körkort för behörighet AM måste du ha ett giltigt körkortstillstånd, detta söker du hos transportstyrelsen. Ansökan görs direkt på nätet på www.transportstyrelsen.se eller ring 0771-818181

Leta reda på ”Ansök om körkortstillstånd”, gör ansökan på nätet och gå sedan till en optiker och gör en synundersökning. 

Meddela oss när du fått körkortstillstånd. Vi behöver ditt namn, personnummer giltighetstid på körkortstillståndet.

Utbildningsmaterial och Inloggningsuppgifter

När kursen börjar får du inloggningsuppgifter för att jobba med ett digitalt utbildningsmaterial online. Det består av en interaktiv bok och frågor att jobba med för att gå igenom den teori man behöver kunna.

Teoriutbildningen

Utbildningen för behörighet AM är 12 timmars utbildning, 8 av dessa timmar är teoretiska. Vi har 4 lektioner som vardera är ca. 2 timmar långa. Det är obligatorisk närvaro. Vid frånvaro måste du måste du ta igen lektionen med en annan grupp. Utöver dessa lektioner så krävs att man läser mycket hemma.

 Vi erbjuder extra enskilt stöd vid behov. Behövs väldigt mycket extra stöd i form av enskild undervisning tillkommer en extra avgift. Vi kontaktar alltid föräldrarna innan vi bokar extra teoriundervisning.

 Körutbildningen

Körutbildningen är upplagd på 2 moment. Moment 1 är manöverkörning i grupp, och moment 2 är enskild körning med lärare i trafik. I kursen ingår 4 timmar körning.

Vid körningen står vi för moped. Läraren kommer antingen att åka med eleven eller köra motorcykel eller moped bakom. Vid behov av extra tid för körning tillkommer en extra kostnad.

 

Vid körning krävs ordentliga kläder, hjälm, handskar, visir eller glasögon. Vid regn använd regnkläder. 

 Bokning av körlektioner

Körningen sker dagtid på vardagar. Om ni har speciella önskemål om körtider måste ni höra av er fortast möjligt, vi kommer planera in körningen utifrån hur aktiva de är med teoriläsning och när de fyller år. 

Avbokning av körlektioner

Om körtiderna inte passar så måste ni höra av er helst en vecka i förväg för att boka en ny tid. Skulle det uppstå ett förhinder närmare lektionen så hör av er direkt så försöker vi lösa det så fort vi kan. Om eleven avbokar senare än 13.00 vardagen innan körlektionen eller uteblir så debiterar vi 300:- för en ej avbokad eller sent avbokad lektion.

 Betalning

Betalning sker via fakturering, om eleven är under 18 år går fakturan till målsman.

 Legitimation

För att kunna skriva teoriprovet på trafikverket krävs giltig legitimation. Om elev saknar legitimation kan förälder ansöka om att få legitimera istället. Ansökan lämnas till trafikverket 2 veckor före provet. Men enklast är att eleven har en giltig legitinmation.

 Kunskapsprovet hos trafikverket

Din lärare bokar tid för prov när du är redo. Du ska vara 15 år, vara klar med hela kursen, ha kommit igenom teorimaterialet och vara bokad till körning. Kunskapsprovet skriver man hos trafikverket. Maxpoäng på provet är 65 och kravet för att vara godkänd är 52 rätt. När ni får tid för prov beror på när trafikverket är i Lycksele och gör prov. Trafikverket kommer till Lycksele varannan vecka. Ni måste även ha fyllt 15 år innan ni får göra provet.

 Kostnad

I priset ingår studiematerial, 4 teorilektioner, hyra av moped samt 1 pass manöverkörning och 2 pass körning i trafik med en trafiklärare. Övriga kostnader för körkortstillstånd, kunskapsprov och tillverkning av körkort tillkommer.

Om eleven behöver fler kör- eller teorilektioner tillkommer en kostnad för dessa. Innan extra lektioner bokas in kommer föräldrarna att kontaktas för godkännande av detta

 

Ort

Inlandets Trafikskola

Järnvägsgatan 32 B, Lycksele

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 400 kr

Summa: 4 400 kr

Utforska ett ämnesområde