Ort
Mariestad
Startdatum
22 Feb 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
38990
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Arabiska- ett av de största språken i världen!

DAGS FÖR EN NY UTMANING? Arabiska räknas som ett av de största språken i världen och vi har många arabiska låneord i vårt språk. Visste du exempelvis att alkohol, kaffe och socker kommer från arabiskan? Nu har språket blivit ett av de största minoritetsspråken i Sverige och här får du chansen att lära dig grunderna hos oss i Mariestad.

Innehåll
Arabiska för nybörjare vänder sig till dig som aldrig har läst språket tidigare. Det är första steget mot målet att kunna göra sig förstådd och förstå vad andra säger på arabiska. Redan från början tränar vi att använda vardagsspråk så mycket som möjligt. Du kommer att få grundläggande kunskaper i hur arabiska är uppbyggt, alfabet och uttal.

För vem
Denna arabiskakurs är en nybörjarkurs så du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare
Dina lärare kommer vara Hala Akari och Hassan Alkharat som båda har ursprung i Syrien. De bor i Mariestad sedan flera år och har god lokal kännedom och även kunskap om vår svenska kultur vilket gör att de på ett intressant och kul sätt kan lära ut språket.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Du kommer få förslag på kursbok att inhandla vid första tillfället om du vill. Hala och Hassan använder sig också mycket av eget material som ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en vecka innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.

Ort

Medborgarskolan Mariestad

Esplanaden 1, Mariestad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ämnesområde