Ort
Gävle
Startdatum
17 Sep 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
76820
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Redo för en ny utmaning? Arabiska räknas som ett av de största språken i världen och vi har många arabiska låneord i vårt språk. Visste du exempelvis att alkohol, kaffe och socker kommer från arabiskan?

Innehåll

Arabiska för nybörjare vänder sig till dig som aldrig har läst språket tidigare. Det är första steget mot målet att kunna göra sig förstådd och förstå vad andra säger på arabiska. Redan från början tränar vi att använda vardagsspråk så mycket som möjligt. Du kommer att få grundläggande kunskaper i hur arabiska är uppbyggt, alfabet och uttal. 

Upplägg

 • Vi träffas en gång i veckan.
 • 10 tillfällen. 
 • 2 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. 

Kursledare

Manal Hindi är kursledare samt lärare inom språkstöd på Medborgarskolan. Manal har bott i Sverige under 36 år och kommer ursprungligen från Jordanien. Hon har erfarenhet av att undervisa i både svenska och arabiska. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursledaren har eget material som ingår i kursavgiften. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
 • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
 • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
 • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Kom ihåg oömma kläder.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde