Två kvinnor studerar tillsammans
Kurs

Att översätta från svenska till franska

Ort
Göteborg
Startdatum
16 Feb 2024
Tid
10:00-11:30
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Iah Hansen
Nummer
38258
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Har du svårigheter när du ska översätta din franska? Här kommer du få tips och idéer även struktur på hur du gör.

Innehåll
När man överför en svensk text till franska går det ofta inte att översätta ordagrant. Svenskan och franskan uppvisar många olikheter i satsstruktur och det gäller att skapa en text på naturlig franska som inte låter översatt.

Vilka strategier kan man använda?

Vi går igenom ett antal skillnader mellan svenskan och franskan och övar på att översätta.

För vem
Denna språkkurs vänder sig till dig, som tidigare har studerat språket c.a 3-5 terminer eller har motsvarande kunskaper. Du kan använda dig av enkla fraser för att t.ex berätta om dig själv, din fritid eller ditt jobb och göra dig förstådd med enkla meningar. Du kan skriva kortare meddelanden och förstår kortare texter. Du förstår enklare tal om det talas i långsam takt. Känner du dig osäker på din nivå, kan du göra vårt språktest på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/faq/vilken-sprakkurs-ska-jag-valja/

Kursledare
Som docent i franska har Iah under hela sitt yrkesliv undervisat på Göteborgs universitet där hon var universitetslektor med franska språket som specialitet. Iah har också publicerat läromedel på Gleerups förlag. På sina kurser på Medborgarskolan används dels rena läroböcker, dels skönlitteratur. Vi fokuserar på ordförråd och grammatik och talar om aktuella ämnen på franska. Vi varvar detta med läsning av tidningsartiklar och genomgång av olika övningar. Som cirkelledare uppskattar Iah mycket samspelet med kursdeltagarna. Vi lär oss mycket av varandra, säger hon.
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Läraren tillhandahåller materialet ni behöver

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

 

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde