Ort
Askersund
Startdatum
4 Maj 2024
Tid
10:00-15:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Johan Bergsten
Nummer
42470
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Båtpraktikintyg dager rekommenderas för den som erhållit förarintyg och är ett förkunskapskrav för den som ska prövas för kustskepparintyg

Båtpraktikintyg är ett intyg som visar att innehavaren efter prövning visat sig ha tillräcklig praktisk förmåga att hantera en fritidsbåt i olika situationer som kan härledas till de förhållanden som utgör grund för förarintyg  och kustskepparintyg.

Innehåll

  • Prövningen omfattar bl a praktisk navigering, hantering av materiel ombord, knopslagning samt olika typer av manövrering både fritt till sjöss och i samband med förtöjning/losskastning.
  • Praktiken följer de krav som ställts upp av NFB. 

Upplägg

  • Kursen är mellan 10:00-15 och utgår från hamnen i Askersund. Samling 30min innan start.
  • Kaffe och smörgås ingår i kurspriset.
  • Vi startar vid lastbrygga intill citycampingen. Södra infarten till Askersund och stanna vid parkeringen till höger innan bron så ligger vi där intill gästhamnen.

Bra att veta

  • Varma kläder samt kläder efter väder. Skor eller stövlar som inte är halkiga.

Kursledare

Johan Bergsten har varit kursledare hos oss länge och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Han har jobbat till sjöss i 11 år och varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar. Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan flera år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Askersund Hamn

Hamngatan 1, Askersund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde