Ort
Distans
Startdatum
7 Aug 2024
Tid
13:30-14:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Peter Hagenstål
Nummer
69145
Pris
2 995 kr

Om arrangemanget

I vår tredje kurs fokuserar vi på att använda Visma Administrations olika delar (bokföring, fakturering, leverantörsfaktura, inbetalningar och utbetalningar). Vi har utgått från Visma Administration 500 när vi har tagit fram kursen.

Kursen är anpassad efter faktureringsmetoden. Efter kursen ska man själv kunna tillämpa kunskaperna när man ska databokföra och sköta faktureringen i ett företag. Den fungerar både för enskilda firmor och små till medelstora företag. Efter kursen kan du med lätthet använda Visma Administrations verktyg för förenkling av det dagliga bokföringsarbetet. Moms är ett viktigt område så det tar vi också upp i kursen med övningar som rör moms inom Sverige, EU och utanför EU.

Innehåll
1. Introduktion: Årsavslut och nytt år, Prislista, Konteringssövning
2. Bokföring, Resultatenheter, Automatfördelningar, Konteringsmallar, Avstämningar, Låsning av månad
3. Kundreskontra, Radtexter, Dokumenttexter, Kundrabatter, Olika prislistor
4. Leverantörsreskontra, Betalning via fil, Säkerhetskopiering/återställning
5. Integrerad konteringsövning, Svåra affärshändelser. 
6. Integrerad konteringsövning, Avstämningar

Upplägg
Kursen bedrivs som heldistanskurs via ett klassrum i vår plattform plattform Learnify under 10 veckor. Under hela kursen har du tillgång till vår kursportal där du hittar 10 moduler (självstudier), extra uppgifter, filmklipp och ett forum där du och övriga deltagare kan ställa frågor till kursledaren och diskutera med varandra under hela kursens gång.

Kursledaren loggar in varje vardag och besvarar frågor. Du har möjlighet att delta på flera webbinar under kursen med innehåll anpassat efter kursinnehållet. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen. Kursen avslutas med en inlämningsuppgift som är obligatorisk för att bli godkänd på kursen. 

Ni får tillgång till plattformen samma dag som kursen startar.

Förkunskaper
Grundläggande data- och bokföringskunskaper. Kursen är tredje delen bland våra ekonomikurser. Del ett är Bokföring grundkurs och fortsättningen heter Bokföring 2.

Kursledare
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår i priset och finns för nedladdning under kursens gång. Medborgarskolan tillhandahåller elevlicens i Visma Administration 500 

Programvaror
Adobe Reader - finns för nedladdning på www.adobe.se
Visma Administration 500 - har du inte programvaran har du möjlighet att ladda ner en utbildningsversion från Internet.
PC eller Mac (Intel-baserad) med operativsystem Windows 7 / 8, Vista eller XP. Internetanslutning krävs. Tilläggsprogramvara krävs för användning på Mac. Kontakta Visma eller din datorleverantör.

Bra att veta
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut. Det finns möjlighet att dela upp kurs- och materialavgift.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr

Utforska ämnesområde