Ort
Distans
Startdatum
17 Sep 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Lars Arnheim
Nummer
80068
Pris
3 550 kr

Om arrangemanget

Har du startat, eller funderar du på att starta eget? Kanske bara bredda din kompetens? Medborgarskolans grundkurs i bokföring - distans ger dig som är nybörjare i ämnet en bra grund att stå på.

Innehåll

 • Lära ut grundläggande bokföring med kursbok. (ej bokföringsprogram)
 • Åstadkomma genuin förståelse för den dubbla bokföringens principer
 • Skapa förståelse för vilka olika behov redovisningen skall fylla, och för det regelverk som gäller för bokföringens utformning

  Efter avslutad kurs ska du som deltagare kunna:
 • Hantera normal löpande bokföring för ett mindre företag eller förening, inklusive moms, löner, sociala avgifter, skatter, avskrivningar och periodiseringar
 • Självständigt kunna upprätta bokslut för sådant företag

Upplägg

Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle. Vi träffas en gång i veckan, dagtid, under 8 veckor på distans via digitalplattform.

Du bör ha tillgång till dator för kursen. 

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper i bokföring.

Kursmaterial

 • En miniräknare är bra att ha.
 • Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.
 • Faktaboken Bokföring från början (ISBN 9789147113231) finns att beställa från Bokus eller Akademibokhandeln

Kursledare

Medborgarskolans kunnige kursledare Lasse Arnheim har under 25 år varit verksam som egenföretagare med inriktning på bokföring, redovisning och företagsadministration för små och medelstora företag. Numera är Lars verksam som producent av kulturevenemang.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling

Medborgarskolan har också kurser i Bokföring på data med Visma 2000, Diplomutbildning- ekonomiassistent och kurser i Excel

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor 
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 3 550 kr

Summa: 3 550 kr

Utforska ämnesområde