Sångerska sjunger i mikrofon.
Kurs

Boosta din sångröst! Bli en bättre körsångare

Ort
Kalmar
Startdatum
31 Aug 2024
Tid
09:30-10:30
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
44545
Pris
1 299 kr

Om arrangemanget

Ett perfekt tillfälle att göra sin röst redo för en härlig körhöst

Kursen vänder sig både till dig som är van körsångare och till dig som just har börjat sjunga i kör och som känner att du behöver träna mer på din sångteknik. Till dig som körledare; Vill du att din kör ska låtsa bättre? Har du många nybörjare i din kör? Hinns inte röstträning med under era övningar? Tipsa då dina deltagare om denna kursen.

Innehåll

 • Arbete med tonhöjning, andning, röststyrka, frasering, artikulation
 • Tips på metoder för spänstigare och mer hållbar sångröst
 • Praktiska övningar kopplat till dina egna utmaninar som körsångare

Upplägg

 • Vi träffas i grupp om 3-5 personer (6 studietimmar)
 • Skriv i kommentarsfält vilken dag som passar just dig
  1. Lördagar varannan vecka kl 9.30-10.30 datum 31 aug, 14 sept, 28 sept, 12 okt
  2. Onsdagar varannan vecka 19.30-20.30 datum 28 aug, 11 sept, 25 sept, 9 okt

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Ledaren

Michael Andersson är sångare och körledare, utbildad i sång, röstvård och musikmetodik vid Linnéuniveritetet i Växjö. Han har arbetat som musiklärare på grundskolans alla stadier under 5 år. Med 15 års erfarenhet som körledare för både unga och gamla på olika kunskapsnivå vet han vad som behövs för att en kör ska låta bättre. Michael spelar också piano och orgel och skriver dessutom egna sånger.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

 • Läs mer om våra Allmänna villkor
 • Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram eller komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.

Medborgarskolan och folkbildningen

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Kalmar

Två Systrars väg 13 A, Kalmar

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 299 kr

Summa: 1 299 kr

Relaterade artiklar

Musik

Rik på musik

Om man älskar musik så finns det få saker som kan berika ens liv på samma sätt som musiken. Känslan när man sätter den där tonen, ­lyssnar på den där låten elle...

6 november 2023
Läs vidare om "Rik på musik"

Utforska ämnesområde