Ort
Limhamn
Startdatum
16 Okt 2024
Tid
15:30-17:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Michael Schlegel
Nummer
69184
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

I lugnt tempo lär du dig allt som är viktigt om datorn (PC/Microsoft) och du utvecklar dina kunskaper på ett enkelt sätt utan en massa tekniska termer.

Detta är en kombinerad grund- och fortsättningskurs i allmän PC datorkunskap. Är du nybörjare eller vill lära dig mer och är intresserad av att gå en kurs? Här lär du dig det viktigaste om datorn från grunden eller så tar du dig vidare och fördjupar dina kunskaper. Anmäl dig här så kontaktar vi dig så fort vi har fått in tillräckligt många anmälningar för att kunna starta en kurs. Glöm inte skriva i noteringen vid anmälan om du är nybörjare eller om du har lite förkunskaper (Se nivå 1-3). Ledaren anpassar även innehållet efter dina kunskaper och önskemål.

Repetition av Nivå 1, t.ex.

Grundläggande nödvändig basinformation/kunskap om datorn/plattan.
1. Bli bekant med datorn, vad innehåller den, hur är den uppbyggd.
2. Operativsystemet, vad är det, vilka olika finns och vad gör det.
3. Träna på tangentbord, mus och fönster och enkla program.
4. Enheter, mappar och filer, vad är det och hur är de organiserade.
5. Ordbehandling med WordPad som ingår i Windows.

Nivå 2.

Fokus på Internet, basinformation/kunskap om bredband/fiber/wifi/web-läsare/google, m.m.
1. Repetition av vissa delar i Data Grund 1.
2. Internet, vad är det och vad finns det där, domäner, sajter, surfa rätt & lätt, m.m.
3. E-post, hur fungerar det, vilka olika sätt finns det. Skicka e-post, bifoga filer, registrera e-postadress.
4. Mer ordbehandling med WordPad som ingår i Windows för att bli van vid tangentbord och mus.
5. Mer finesser/funktioner och repetition av filer och mappar.

Nivå 3.

På denna nivån repeterar vi nivå 1 och 2 plus att vi fördjupar våra Internetkunskaper, lär oss hur man laddar ner information, döper/lagrar/bifogar, använder en USB-sticka, molntjänster, utforskar fler smarta och användbara funktioner, flyttar/importerar foton, m.m.

För vem?
För alla som behöver en stabil grund att stå på. Inga förkunskaper är nödvändiga. (Grundkunskaper krävs i nivå 2-3).

Material
Vi använder material från nätet. Ev. kursbok Windows 10/11 kan erbjudas om ledaren/gruppen önskar så. Kostnaden för ev. kursbok ingår inte i kursavgiften. Du kan gärna ta med dig din egen bärbara dator/laptop.

Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

OBS! Ange vilken nivå du önskar gå 1, 2 eller 3. Blir det fel nivå så går det oftast att byta grupp.

  • Anmälan är bindande
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker m.m. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde