Ort
Stockholm
Startdatum
7 Sep 2024
Tid
09:15-16:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Charlotte Ageland
Nummer
55891
Pris
26 995 kr

Om arrangemanget

Älskar du blommor?

Den här utbildningen ger dig tekniska och teoretiska baskunskaper i floristhantverket. Du kommer att utveckla ditt färgseende och känsla för form och design. Vi kombinerar traditionella tekniker med nytänkande, och du får träffa flera olika kursledare med olika specialistkunskaper.

Utbildningen hålls i vår floristsal och du får mycket erfarenhet av praktiskt arbete med blommor och grönt. Under kursens gång har du även tillgång till vår digitala lärplattform. 

Utbildningen är ett första steg mot fortsatta studier eller arbete i branschen. Den är också ett utmärkt komplement för dig som vill bredda din kompetens som exempelvis trädgårdsmästare eller inredare/stylist. Du som vill lära dig för nöjes skull är naturligtvis också välkommen.

Innehåll

Vi arbetar mycket praktiskt och använder rikligt med blommor och grönt varje lektion. Lektionerna ägnas åt:

  • blomsterbinderi i olika stilar, exempelvis brudbuketter
  • höga och låga bordsarrangemang, kransar och begravningsdekorationer
  • ikebana - japansk blomsterkonst 
  • varuvård 
  • färg- och formlära 
  • grunder i butiksekonomi och kundservice
  • växtkännedom
  • fotografera blommor för sociala medier 
  • Blomstermoln

Under utbildningens gång skapar du en portfolio. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt test där du får visa vad du lärt dig. Du som vill praktisera i blomsterbutik efter utbildningen får även tips och råd (praktik sker på deltagarens initiativ). Blommorna du arbetat med tar du med dig hem.

Upplägg

Utbildningen hålls under sex helger, lördag och söndag kl. 09:30-16:30 (med lunchpaus och fikatillfällen) vecka 36, 38, 40, 42, 45 och 47.

Aktuella datum:7-8/9, 21-22/9, 5-6/10, 19-20/10, 9-10/11, 23-24/11.

Utbildningen hålls i vår floristsal i Medborgarskolans Hus på Hagagatan 23A.

Kursledare

Huvudledare är Charlotte Ageland som är utbildad florist och har drivit egen butik. Hon har lång erfarenhet av pedagogisk verksamhet och har föreläst och undervisat i många olika sammanhang. Idag håller Charlotte i Medborgarskolans grundutbildningar, flera fortsättningskurser samt kortare inspirationskurser. 

Andra kursledare som bidrar till undervisningen är bl.a. Anne-Charlotte Nilsson, utbildad ikebanist från Sogetsu-ryu i Tokyo. Hon har högsta graden, riji, och har ställt ut på bl. a. Takashimaya, Art Space K i Kagurazaka, Sogetsu Kaikan och Sogetsu Plaza - Heaven av Isamu Noguchi. Anne-Charlotte har en Fil.kand. och en Magisterexamen i Konstvetenskap med inriktning på Japan och Kina. 

Även Madli Wiiburg Walfridsson, som är utbildad florist och pedagog med mångårig erfarenhet kommer att bidra i undervisningen. Hon är även stolt medlem i Hantverkarna i Stockholm. Hon har drivit blomsterbutik i Vasastan och varit handledare för floristelever på olika floristutbildningar, samt hållit kurser inom blomsterbinderi med många olika teman under åren. Den stora passionen är att jobba som florist med blommor till livets alla skeden, både till glädje och sorg, till bröllop och event stort som smått. Att ständigt utvecklas och följa nya tekniker och trender inom sitt skrå känns viktigt. Numera driver hon sin verksamhet och utgår ifrån i sin studio i Vendelsö.

Kursmaterial

Alla blommor, verktyg, material samt viss litteratur ingår. Ta bara med en lunchsmörgås och papperskassar att bära hem blommorna i. Ett tips är att ha på sig oömma kläder och sköna skor.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper - bara passion för växter och design!

Diplom

För att få diplom vid avslutad kurs krävs minst 80% närvaro samt godkända kursmoment. Diplomet skickas hem till dig.

Bra att veta

Anmälningsavgift på 1000 kr faktureras i samband med anmälan. Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Avgiften kan betalas med Swish, kort eller Medborgarskolan faktura. Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Med reservation för mindre ändringar av utbildningens innehåll.

Rabatt

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 26 995 kr

Summa: 26 995 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Florist för en dag - Blomstermoln

Att mötas genom kreativitet och gemensamt intresse för att lära sig något nytt är bland det bästa jag vet. Det bubblade av förväntan i trapphuset på Medborgarsk...

22 maj 2024
Malin Karlstedt
Läs vidare om "Florist för en dag - Blomstermoln"

Utforska ämnesområde