Ort
Västerås
Startdatum
5 Mar 2024
Tid
16:00-19:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Tibor Ratkai Sjöberg
Nummer
76368
Pris
14 995 kr

Om arrangemanget

Som ekonomiassistent är du efterfrågad på arbetsmarknaden och fungerar som företagets administratör. Du är en viktig del i ekonomiarbetet och sköter företagets löpande bokföring och administration. Fortbilda din personal eller kompetensutveckla dig själv!

En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. Det är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill lägga grunden till en helt ny yrkesbana, men också till dig som vill krydda ditt CV med nya meriter.

Innehåll

Kursen är en företagsekonomisk utbildning där du lär dig grunderna inom ekonomi och de moment som är en del av en ekonomiassistents dagliga arbete. Som ekonomiassistent kan du få arbeta med allt från bokföring och fakturering till rapporter och underlag för bokslut. Kursen ger dig kompetens att praktiskt kunna arbeta med de uppgifter som kan ingå i en roll som ekonomiassistent eller redovisningsassistent.

  • Löpande bokföring
  • Kund/leverantörsreskontra
  • Upprättande av skattedeklarationer
  • Lönehantering
  • Budgetering
  • Fakturering

Vi lär oss manuell bokföring från början för att skapa en förståelse för hela processen.

I slutet av utbildningen genomförs en examination i form av ett skriftligt prov. För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan samma veckodag och tid under kursens gång. Under utbildningen förväntas du avsätta minst 3 timmar per vecka för egna studier.

Förkunskap

Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare och inte tidigare har arbetat med ekonomi.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du fördjupa dig mer så erbjuder t ex "Diplomutbildningen - Löneadministratör."

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften.

Medtag egen bärbar dator.

Information om kurslitteratur skickas ut i samband med din kallelse till kursen.  

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 14 995 kr

Summa: 14 995 kr

Utforska ämnesområde