Ort
Göteborg
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
09:00-15:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
14 st
Ledare
Özay Emert
Nummer
44035
Pris
9 985 kr

Om arrangemanget

Välkommen till vår fördjupningsutbildning i silversmide - smycken.  Under denna utbildningen kommer du att fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom silversmide, med fokus på teknik, design och koncept. Utbildningen är utformad för dig som redan har gått vår grundläggande Diplomutbildning eller motsvarande.

Innehåll

I denna fördjupningsutbildning bygger vi vidare på kunskaperna från tidigare kurser. Som deltagare har du nu möjligheten att utforska och fördjupa dig i olika tekniker och uttryck inom silversmide och smyckestillverkning. Kanske vill du förbättra din färdighet i steninfattning, experimentera med olika ytor och texturer, eller utforska nya metoder för att skapa unika smyckesdesigner? Liksom i grundkursen varvar vi teori och praktik, men i denna kurs läggs ännu större fokus på praktisk tillämpning och individuell utveckling. Vid intresse kan vi även ordna studiebesök och besök på smyckeutställningar för att få inspiration och bredda vår förståelse för silversmidets värld.

Upplägg

 • Utbildningen är en heldag i veckan, förlagd på måndagar 09:00 - 15:15, under 14 veckor. 

Förkunskap

Utbildningen är utformad för dig som redan har gått vår grundläggande Diplomutbildning eller motsvarande.

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs.

Kursmaterial

 • Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Alla verktyg och material som behövs för utbildningen finns i vår välutrustade silversmedja. Vi arbetar främst i silver men du kan även välja ett andra övningsmaterial, till exempel koppar eller mässing. Både plåt och tråd används.
 • Silvret vägs, skrivs upp och faktureras efter utbildningens slut. Silverpriset följer marknaden och ligger idag på 25 kr/gram. På materialfakturan tillkommer även en kostnad om 100 kr/kursdeltagare för förbrukningsmaterial såsom lod och sågblad.
 • Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Silversmedjan ligger mitt i backen på Viktoriagatan 21
 • Lokalen har bättre tillgång till pausrum med micro och kylskåp sam tallrikar och bestick
 • Det finns mataffär, caféer och matställen i närheten.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.
Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på fyra delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).
Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Viktoria

Viktoriagatan 21, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 9 985 kr

Summa: 9 985 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde