Ort
Falun
Antal tillfällen
8 st
Nummer
80856
Pris
1 900 kr

Om arrangemanget

Drömmer du om att kunna riva av ett gitarrsolo hitta tekniken och ditt eget sound? Medborgarskolans kurs i elgitarr passar både dig som redan kan spela gitarr liksom dig som är nybörjare och kan mycket lite eller inget alls. Undervisningen sker individuellt och lektionerna skräddarsys.

Innehåll

Medborgarskolans kurs i elgitarr med enskild undervisning anpassas helt efter dig, du lär dig helt enkelt lira i din egen takt. Vi tränar på rockackord och gitarrsolospel, går igenom olika skalor och så kallade boxar som man använder när man spelar solon liksom olika kompstilar. Under kursens gång får du också en inblick i teorin bakom gitarrspelet.

Upplägg

 • Medtag egen gitarr.
 • Vi har en lektion i veckan à 30 minuter, vid behov kan tiden för kurstillfället varieras enligt särskild överenskommelse med kursledaren.
 • Tillsammans diskuterar ni upplägget på lektionerna.
 • Kontakta oss på Medborgarskolan så bestämmer vi gemensamt ett startdatum för kursen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som har kommit en bra bit på vägen med gitarrspelet.

Kursledare

Mattias är verksam som vissångare och som producent av olika kulturarrangemang. Aktiv i ett antal olika kulturföreningar. Han har många års erfarenhet av att leda gitarrkurser på olika nivåer.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ni bestämmer tillsammans om vilken ev kursbok ni kommer att använda vi första kursträffen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Micro och kylskåp finns.
 • Kaffe och te finns att  köpa.
 • Parkering finns i närheten av lokalen.
 • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 900 kr

Summa: 1 900 kr

Utforska ämnesområde