Ort
Distans
Startdatum
24 Okt 2023
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Markus Hansson
Nummer
56601
Pris
2 045 kr

Om arrangemanget

Excel - ett fantastiskt kalkylprogram! Kursen ger dig verktygen till Excel och att förstå vidden av programmets användbarhet. Det handlar så klart mycket om siffror och matematik men också att kunna registrera uppgifter på ett organiserat sätt. Kursen ger dig säkerheten att använda fler funktioner i programmet.

Här kommer du lära dig saker som du trodde var för komplicerade och förbi den egna gränsen. Lär dig bemästra detta användbara program. Excel är användbart både hemma och på arbetet. Kursen blandar genomgångar med uppgifter och använder resurser från internet. Efter denna kursen kan du använda programmets grundläggande funktioner. Du kan skapa, redigera och formatera ett kalkylark. Du kan lägga till enklare funktioner och formler, skapa och redigera diagram, sortera, filtrera och hantera stora listor, konsolidera data mellan olika blad och dokument, utföra felsökning, skapa villkorsstyrd formatering, använda målsökning för att kunna jämföra data och att jobba med sammanställning och presentation professionellt med diagram och pivottabeller.

1. Excel introduktion
2. Skapa en kalkyl
3. Redigera och formatera
4. Arbeta effektivt med kalkyler
5. Formler, fel och funktioner. Målsökning
6. Diagram i Excel
7. Bilder, figurer och objekt
8. Utskrift och distribution
9. Urval i listor, sortering, register och avancerade filter
10. Skapa och ändra lista
11. Formulär
12. Sammanfatta och sammanställa, Delsumma, databasfunktioner och pivottabeller.

Material
Se till att du köpt kursboken inför starten. Det är Excel 2016 Grunder från Docendos förlag. ISBN: 978-91-7531-078-7.
Kostnaden för kursmaterial ingår inte i kursavgiften.

Programvaror
Microsoft Excel 2010, 2013 eller 2016 och nyare.

För vem?
Grundläggande data- och internetvana.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan.

Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

  • Anmälan är bindande
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Distanskurs
Du får natten till kursstarten ett mail med inloggningsuppgifter. Kursen ligger på vår egna plattform, Totara. Du går igenom kursen på tider som passar dig men kursledaren finns inne i stort sett varje dag. Du gör uppgifter och lyssnar på genomgångar. Övningar, genomgångar, m.m. ligger tillgängligt i plattformen under kursens gång. Du har 2v extra på dig att bli klar med kursen efter sista tillfället.

Ledare
Markus Hansson är en av våra mest omtyckta kursledare inom bl.a. data. Han har arbetat som kursledare både i klassrumskurser och via nätet. Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Pris

Deltagaravgift: 2 045 kr

Summa: 2 045 kr

Utforska ämnesområde