Ort
Uppsala
Startdatum
6 Jul 2024
Tid
10:30-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Grace Boicel
Nummer
76819
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

I denna kurs utforskar vi färgernas inflytande och hur de påverkar våra känslor och beslut. Här får du möjlighet att förstå och tillämpa färgpsykologins principer både i din vardag och yrkesliv.

Innehåll

Kursen om färgpsykologi är en djupdykning i hur färger påverkar våra känslor och sinnesstämningar. Genom att utforska våra emotionella reaktioner på olika färger, från den glädje som våren genererar till den melankoli som vinterns gråhet framkallar. Kursen undervisar om den djupgående emotionella inverkan färger har på våra hjärnor och liv.

Vi analyserar noggrant våra val av färger i kläder och heminredning och hur de påverkar oss, även om vi kanske inte alltid är medvetna om dess fullständiga inverkan. Kursen belyser även företagen inom reklam och filmproduktion och deras användning av färgers makt för att påverka känslor och beteenden i bild och film.

Under kursens gång kommer vi också utforska naturens tydliga färgharmonier och hur dessa naturliga färgkombinationer kan påverka vårt välbefinnande och passa vår egen färggrupps preferens. Genom att förstå dessa naturliga harmonier kommer deltagarna att lära sig att anpassa och tillämpa färgpsykologi för att förbättra våra liv och omgivningar. Vidare fokuserar kursen på att förstå känslors roll i våra beslut och strävar mot att ge deltagarna verktyg för att medvetet använda färgers inverkan för att forma vår syn på världen och vårt välbefinnande.

Upplägg

Vi träffas under en helg kl. 10:30-15:00 både lördag och söndag. Vi gör ett lunchuppehåll på ca 30 min. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen om färgpsykologi är öppen för alla intresserade, oavsett tidigare erfarenhet eller kunskapsnivå. 

Kursledare

Med en gedigen bakgrund inom människocentrerad design och skapandet av varumärkesdefinierande produkter för globala företag som H&M, Nokia och Microsoft, har Grace Boicel en passion för att integrera färgpsykologins kraft i designprocessen. Driven av önskan att dela kunskapen om hur färger påverkar människors beteenden och välbefinnande, leder Grace denna kurs för att ge deltagarna verktygen att använda färgmedvetenhet som ett kraftfullt verktyg inom design och vardagslivet.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Material framtaget av kursledare ingår.

Medtag egen lunch. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

Våra lokaler finns i Uppsala på Bergsbrunnagatan 20 en trappa upp. 

Parkeringar finns runt omkring våra lokaler, betalas via Easypark.

Kök med mikrovågsugn, kyl, frys finns. Vi bjuder vi på kaffe eller té.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och alla startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde