Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ett draperi med ullbollar
Distanskurs

Filtnålning - filtnåla en uggla! (distans!)

Ort
Uppsala
Startdatum
30 Jan 2021
Tid
10:00-13:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
68278
Pris
445 kr

Om arrangemanget

Filtnålning, även kallat nåltovning eller torrtovning, är en relativt ny teknik som varken kräver vatten eller såpa för att förvandla ull till figurer.

Innehåll och upplägg
Vi lär oss grunderna i filtnålning och filtnålar varsin uggla. Kursen går digitalt via video lördag 30 januari kl. 10:00-13:00.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare
Karin Oswald är självlärd filtnålare och har experimenterat med olika material och tekniker i sexton år. Exempel på hennes verk finns på hemsidan Cariad.se och på facebook: cariad.se. 

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Du kan välja att antingen köpa kursmaterialet själv, eller beställa från kursledaren för 90 kr. Vi behöver då din beställning senast måndag 25 januari för att kursledaren ska hinna skicka det. Om du bor i Uppsala och har möjlighet att själv hämta materialet hos kursledaren går det bra med senare beställning. För anmälningar som mottages efter 25 januari där kursmaterialet inte hinner skickas får du en lista på det kursmaterial som du själv får köpa.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
Eftersom detta är en distanskurs krävs det att du har tillgång till en egen dator/mobil/surfplatta med webbkamera (+mikrofon) och god internetanslutning. Innan kursen startar kommer du få en länk som du ska klicka dig in på för att komma med i videosamtalet. Det är viktigt att du testar länken i god tid innan kursstart så du vet att det fungerar.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 445 kr

Summa: 445 kr

Utforska ett ämnesområde