En välsminkad kvinna döljer sitt ansikte i tröja
Föreläsning

Fjärilsdrömmar: Om utmattning, sårbarhet och gränssättning - Föreläsning

Ort
Örebro
Startdatum
15 Okt 2021
Tid
16:00-18:00
Dag
Fredag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Charlotta Lagerberg Thunes
Nummer
53748
Pris
350 kr

Om arrangemanget

Föreläsningen berör högkänslighet och sårbarhet. Charlotta tar upp ämnen som sorg, kris och smärta. Upprepningstvång, iscensättning och utmattningssyndrom. Gränssättning, om hoppet och om hur kreativitet och modets betydelse samt om att våga leva helhjärtat.

Föreläsningen riktar sig till privatpersoner, skolpersonal och yrkesverksamma inom socialt arbete med barn och vuxna som vill få mer kunskap om högkänslighet.

Föreläsningen är baserad på Charlottas Lagerberg-Thunes bok Fjärilsdrömmar, vilket är den andra delen efter Orkidebarnet, som handlar om sårbarhet, sorg, kris, förlust, smärta. Upprepningstvång, iscensättning och utmattningssyndrom. Högkänslighet och gränssättning. Om hoppet och om hur kreativitet och modets betydelse samt om att våga leva helhjärtat. Om hur vi ibland måste gå genom sårbarheten för att finna vår genomförbara styrka. Charlotta är en konstnärssjäl och beteendevetare som har fått många författarstipendier.

  • Sårbarhet, sorg, kris, förlust och smärta.
  • Om högkänslighet och gränssättning.
  • Utmattningssyndrom.

Upplägg
Föreläsningen pågår under 2 timmar.

Kursledare
Charlotta Lagerberg-Thunes är författare, föreläsare och beteendevetare och har skrivit femton böcker både för barn och vuxna. Hon har varit med i flera poddar och hennes signum är att ge ut böcker som vidrör själen. Charlotta har fått flera utmärkelser, dels från Sveriges Författarfond, dels från Sveriges Läromedelsförfattares förbund SLFF samt ett utanförskapspris som eldsjäl genom Skandiastiftelsen Idéer för livet. Hon korades till årets driftigaste HSP-person år 2017 och är korad igen 2018 genom HSP Sweden.  Mer information om Charlotta hittar du på hennes hemsida - www.charlottalagerbergthunes.se och vill ni  se på hennes övriga verk: www.popcornmannenpoppe.se

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro

Storgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 350 kr

Summa: 350 kr

Utforska ett ämnesområde