Ort
Uppsala
Startdatum
4 Mar 2024
Tid
18:30-20:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
71771
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Från larv till slända – en flugbindarkurs för dig som är nybörjare!

Innehåll

I den här kursen lär du dig grundtekniken för att komma igång med din flugbindning. Du lär dig hur du använder de olika verktygen samt vilket material du behöver. Kursledaren ger tips och idéer på hur du kan använda dig av material som du redan har hemma. Du lär dig också olika tekniker för att lyckas få flugan bli hållbar och se verklig ut. Teori blandas med praktik och vi binder olika flugtyper varje gång, torrflugor, nympher, streamers mm.

Upplägg

Vi träffas samma dag och tid varje vecka.

Sista träffen kommer vi att ha en fiskedag där du får testa dina flugor och lära dig kastteknik om du önskar. Alternativt träffas vi endast för att  öva kastteknik. 

Förkunskaper

Detta är en grundkurs så inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursledare är John Welk. John har varit aktiv i fiskeföreningar sedan tonåren och fiskat flugfiske sedan 14-årsåldern, både i fjällen, Norge och egna sjöar. Han har tidigare hållit kurser i flugbindning och delar gärna med sig av sin kunskap.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår i kursavgiften och finns på plats vid kursens start. Som kursdeltagare på den här kursen får du 10% rabatt på flugbindningsmaterial hos MÅ Fiske och Fritid i Uppsala. Ta med dig kallelsen du får från Medborgarskolan och visa upp i kassan. Besök gärna deras hemsida för mer information om hur du hittar till butiken: https://mafiske.se/.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
  • Tillgång till kylskåp och mikro finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde