Ort
Stockholm
Startdatum
21 Mar 2024
Tid
17:30-19:45
Dag
Torsdag
Nummer
54678
Pris
295 kr

Om arrangemanget

Längtar du efter att lämna stan och bo på landet? Här får du tips och inspiration av en glesbygdsforskare!

Har du tröttnat på trängsel, tuff bostadsmarknad och trångboddhet i Stockholm? Det är du inte ensam om, men det kan vara svårt att ta steget mot att flytta ut på landet. Denna föreläsning ger dig konkreta tips och inspiration. Du får veta mer om:

  • Vanliga farhågor kring att flytta till landet
  • Vilka olika slags byar och småstäder finns det?
  • Vad ska jag ta hänsyn till när jag väljer mellan dem?
  • Hur hittar jag rätt information för att utvärdera vad som passar just mig?

Målet är att hjälpa dig hitta en ort där just du och din familj kan rota er och trivas. Ta gärna med egna frågor och funderingar!

Föreläsare

Dr Magdalena Pfaffl brinner för landsbygdens stora mångfald och de möjligheter som finns att påverka och vara del av ett engagerat samhälle. Hon har doktorerat om innovationskraft på glesbygden och har sedan dess arbetat med människor på väg till landet bland annat genom ortsdatabasen Heterotopia. Till hennes forskning och projektet Heterotopia har hon intervjuat hundratals människor som redan har flyttat till, är på väg att flytta eller drömmer om att flytta till mindre byar och städer. 

Lokal

Alla våra föreläsningar hålls i Stockholms innerstad och exakt lokal/adress kommer informeras på kallelsen som skickas ut ca 1 vecka innan föreläsningen. 

Bra att veta

  • Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan
  • Om du är funktionshindrad eller rullstolsburen är vi tacksamma för information i förväg för att underlätta din framkomlighet

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 295 kr

Summa: 295 kr

Utforska ämnesområde