Ort
Norrköping
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
9 st
Ledare
Anna Geidne
Nummer
44540
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Förarintyg för båt - grundkursen inom sjöliv för dig som är nybörjare, eller nästan nybörjare på båtar.

För att du ska kunna färdas säkert med båt fordras både teoretiska och praktiska kunskaper i navigation, sjömanskap, sjösäkerhet, sjövett, sjöväder och miljövård. Styrbord, babord, prickar och enslinje - begreppen är många att hålla reda på. Allt blir enkelt att förstå när en kunnig ledare undervisar. Du lär dig navigera inomskärs med en mindre fritidsbåt. Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyget. Utöver kursen erbjuds även ett praktikpass till sjöss.

Upplägg

 • Vi träffas 9 onsdagskvällar kl 18.00-20.15. Prov för förarintyg kommer att erbjudas onsdagen efter sista kurstillfället.
 • I lokalen finns kylskåp och mikro.
 • Kaffe och te ingår i kursavgiften
 • Båtpraktiken som erbjuds ligger oftast under en lördag eller söndag, datum bestäms i samråd med gruppen. Praktikpasset tar ca 4 timmar att genomföra (kostnad för praktiken tillkommer).

Ledare

Kursledare är Anna Geidne som undervisat inom sjöliv i många år. Detta intresse har också resulterat i att hon både har arbetat som meteorolog och med sjökort! Hon har en gedigen erfarenhet och kompetens inom båt, sjöliv, segling, väder, säkerhet till sjöss mm.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Förkunskaper

 • Minimiålder 13 år.
 • Inga förkunskaper behövs men då takten i kursen är hög behöver du vara studiemotiverad.
 • Vana av att vara på sjön är en fördel.

Kursmaterial

 • Kursbok Navigation och Sjömanskap (ISBN 9789172238190 Upplaga 10, utgivningsår 2021) samt tillhörande övningsbok (Upplaga 12).
 • Du behöver även övningssjökort 616, passare, linjal och transportör. Materialet ska du ta med till 1:a sammankomsten. Allt detta kan du köpa hos nätbokhandeln bryggboden.se eller på Hjertmans båttillbehör i Norrköping.
 • Ytterligare kostnad för examination (625 kr) och eventuell båtpraktik(500 kr) tillkommer.

Rabatter

 • Hjertmans båttillbehör i Norrköping ett paketpris för Medborgarskolan Norrköpings kursdeltagare på 725 :- (ord pris 891:-) Paketet innehåller: Navigation & Sjömanskap Huvudbok samt Övningsbok, Övningssjökort Förarintyg Ostkust, Transportör, Linjal 40 cm, Passare rak, Hjertmanspåse, Övningsrep. Vid köp av kurspaketet kan du även erhålla avtalsrabatt 10% på ordinarie priser t.o.m. siste April 2024. Villkor: Du ska finnas med i vårt kundregister med namn, adress, mobilnr och e-post. Om du inte redan finns med så lägger vi till dig på cirka 1 minut i kassan.
 • Du som är medlem i en båtklubb eller i Kryssarklubben S:t Annakretsen eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/försäkringsnummer vid anmälan.
 • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
 • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde