Ort
Jönköping
Startdatum
26 Aug 2024
Tid
17:00-19:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Göran Hagmyr
Nummer
44577
Pris
1 950 kr

Om arrangemanget

Förarintyg inkl. SRC kurs.

Kursen ger dig grundkunskaperna i stor eller liten båt, för en säker och rolig båtfärd inomskärs ska alla kunna hantera båten. Kursen ger dig grundkunskaperna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön.
Förarintyget visar att du genomfört teoretisk utbildning för att föra fram en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Det är också ett krav vid hyra av båt utomlands.

Kursen passar såväl för seglare som motorbåtsförare. 

Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyget och du får även avlägga slutprov för SRC och erhåller såklart intyg efter genomförd kurs.
(Examinationerna bekostar du själv)

INNEHÅLL
Lär om navigering, väjningsregler, sjömanskap och konsten att läsa sjökort.
Kursens mål är avlagt prov för Förarintyget & SRC.

Båtradiokursen SRC ingår.
Du får alltså även avlägga slutprov för denna och erhåller såklart intyg efter genomförd kurs.

Upplägg:
Vi träffas en kväll i veckan

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs

Kursledare:
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial:
Komplett uppsättning kursmaterial såsom; lärobok, övningsbok, transportör, linjal, kort 1, sjökort och väska, köps direkt av kursledaren.
Kostnad för examination och blå intygsbok tillkommer och betalas i samband med provet.

Anmälan:
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan. Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Bra att veta:
Vid godkänd examination får du ett sigill och en stämpel i den blå intygsboken, som du sedan kan fylla på med flera behörigheter, såsom kustskeppare, SRC (VHF), mm. Boken är skriven på flera språk, svenska, engelska, tyska, franska och spanska, för att vara användbar som kompetensbevis då du hyr båt utomlands.

Välkommen! 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 950 kr

Summa: 1 950 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde