Kurs i franska, Marie-Jeanne
Kurs

Fortsättning 1 - Lär dig franska genom och utav vardagliga situationer

Ort
Distans
Startdatum
25 Sep 2024
Tid
12:00-12:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Johanna Almström
Nummer
81377
Pris
1 599 kr

Om arrangemanget

Har du en längtan efter att kunna göra dig förstådd i det franska språket? Att kunna fråga om vägen eller beställa mat? På den här situationsbaserade kursen lär du dig ta dig fram i Frankrike. Undervisningen är lättsam och rolig och sker på ett avslappnat sätt.

Innehåll

Säger man Frankrike tänker många på kärlek, Café au lait, Champs Elysée, goda viner, underbar mat, romantik och gatukonst. Listan kan göras lång.
Det här är ett tillfälle för dig som vill resa till Frankrike och kunna förstå franska på vardagsnivå. Vi lär oss franska genom vardagssituationer med boken Franska 1 som grund. Vi kommer att börja från kapitel 6 i kursboken. 

Upplägg

  • Vi träffas online en gång i veckan.
  • 10 tillfällen. 
  • 1 studietimme á 45 minuter per tillfälle

Förkunskap

Kursen är för dig som läst franska (för länge sedan) och vill komma igång igen eller för dig som gått en nybörjarkurs eller som studerat själv på exempelvis duolingo men nu vill ta nästa steg/ komplettera.

Kursledare

Johanna har alltid varit intresserad av det franska språket och började lära sig franska på högstadiet. När hon var 19 år bar det av till Paris för att prova livet och fram till 2011 bodde Johanna till och från i Frankrike men bor nu i Gävle där hon nu bedriver ett företag med franskaundervisning.
Hon älskar att undervisa och att göra franska språket lätt och roligt för sin omgivning. Hon har sedan starten i sitt företag haft stort fokus på onlinekurser för att kunna nå ut till så många som möjligt. Men har även många års erfarenhet av franska av undervisning i klassrum såsom exempelvis kursledare på Medborgarskolan samt kurser i södra Frankrike. 

Lyssna på Johanna i podden Människor emellan där hon beskriver att det ska vara roligt att lära sig ett nytt språk och att det inte finns några misslyckanden. Lyssna här

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Kursboken Franska 1, bokförlag Studentlitteratur, köper du själv. Du kan bla köpa den genom att klicka här

Vi kommer att börja från kapitel 6 i kursboken. 

Eftersom kursen ges på distans kommer du att behöva en dator eller surfplatta och bra internetuppkoppling. Allt kursmaterial och de uppgifter du behöver får du i efterhand via vår lärplattform. Inloggningsuppgifter får du via mejl innan kursstart.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 1 599 kr

Summa: 1 599 kr

Utforska ämnesområde