Medborgarskolan med känsla för samarbete
Kurs

Franska B1 konversation och kommunikation, distans i realtid, HT-24

Ort
Distans
Startdatum
25 Sep 2024
Tid
17:00-18:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
77929
Pris
1 868 kr

Om arrangemanget

Kursen en distanskurs i realtid och vänder sig till dig som har grundkunskaper i franska och vill ta steget för att börja konversera. Du kan många ord men du har svårt att få ihop de till meningar. Denna kurs hjälper dig att gå över tröskeln!

Innehåll
Kursen ger bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Med varierande material tränar du fraser och dialoger i olika vardagssituationer, text- och hör förståelse. Du utökar ditt ordförråd och fördjupar dina kunskaper i grammatik.

Upplägg
Kursen är en distans kurs i realtid och går en gång i veckan samma dag och tid under tio veckor. Varje sammankomst omfattar 2x45 minuter. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd mellan ledare och deltagare. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. 

Förkunskaper
Det krävs förkunskaper motsvarande nivå B1. Detta innebär att du kan uppfatta huvudinnehållet i tydliga och enkla budskap. Du kan fungera i mycket korta sociala samtal. 

Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest här:

Nivåskalan är indelad i 6 steg.

Den lägsta nivån är A1. På denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare. 
På nivå A2 har du fortfarande relativt lite kunskaper. På nivå B1 börjar du få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang. Goda kunskaper har du när du befinner dig på nivå B2. Nivåerna C1 och C2 är båda avancerade. Befinner du dig på dessa nivåer har du ofta studerat språket på universitetet eller motsvarande. Du talar och skriver språket obehindrat.

Kursledare
Edwige Dugas föddes i Frankrike. 2007 tog hon sin magisterexamen i statsvetenskap och 2016 tog hon sin doktorsexamen i språkvetenskap på Université de Lille. Hon har undervisat i franska och engelska i många år i Frankrike och Storbritannien. Hon uppskattar de utmaningar som det innebär att coacha människor och ge dem verktyg att utvecklas i ett språk. Hon är en språkälskare som, förutom engelska och svenska, har lärt sig bl.a. tyska och ryska. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ingen kurslitteratur behöver inhandlas. Edwige Dugas arbetar med eget framtaget material.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. 

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret här på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Pris

Deltagaravgift: 1 868 kr

Summa: 1 868 kr

Utforska ämnesområde