Ort
Trollhättan
Startdatum
25 Sep 2024
Tid
19:30-21:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Claudia Andersson Larsson
Nummer
44092
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Välkommen in i det franska språkets värld! Franska för dig som studerat språket 1 termin eller har motsvarande kunskaper. Bienvenue!

Bonjour! Frankrike har lite av det mesta, konst, kultur, fantastisk mat, vin och människor. Landet med soliga stränder i söder och snöiga alper i öster.
Det är en härlig känsla att kunna göra sig förstådd och språket blir en nyckel till kulturen.

Innehåll
Kursen vänder sig till dig som läst någon termin tidigare och som vill bygga på dina kunskaper på låg nivå. Med kurslitteraturen som underlag bygger vi på språket med ordförråd, uttal och grammatik.  men vi arbetar också med enkla praktiska talövningar. Målet är att kunna klara sig i enkla vardagssituationer med fokus på att tala och förstå.

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid.

För vem
Kursen vänder sig till dig som studerat franska 1 termin eller har motsvarande grundläggande kunskaper.

För de övriga nivåerna rekommenderar vi att du gör Medborgarskolans nivåtest. 
Läs om språknivåer och testa dig själv på www.medborgarskolan.se/europaradets-nivaskala

Kursledare
Er kursledare Claudia började som kursledare i franska hos oss på Medborgarskolan 1999. Efter flera års uppehåll kom hon tillbaka år 2022. Claudia är genuint språkintresserad, gillar resor och konst. Ett annat stort intresse är personlig utveckling och hälsa. Claudia är utbildad lärare i yinyoga. Under vissa perioder har hon bland annat arbetat som språklärare i tyska, franska och svenska. Nu arbetar hon som tolk, främst mellan språken polska och svenska.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken C'est Génial! 1 (3:e upplagan) ISBN 9789127461093 (det tar flera terminer att läsa ut kursboken).
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Invänta kallelse innan du köper kursboken!

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Inspiration
Läs om hur språk får hjärnan att växa www.medborgarskolan.se/var-varld/sprak/nya-sprak-far-hjarnan-att-vaxa

Ort

Medborgarskolan Trollhättan

Storgatan 19, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde