Elever som studerar ihop
Föreläsning

Franska föreläsning om George Sand – bestsellerförfattare i 1800-talets Frankrike

Ort
Stockholm
Startdatum
14 Nov 2024
Tid
18:00-19:30
Dag
Torsdag
Nummer
55656
Pris
260 kr

Om arrangemanget

Föreläsning om George Sand på svenska

Kanske är den kvinnliga författaren George Sand mest ihågkommen för sin klädsel, praktisk herrkostym, och sitt förhållande med Frédérick Chopin och vistelsen på Mallorca, som hon skildrar i sin bok En sommar på Mallorca. Men George Sand var mycket mer än så; hon var självförsörjande bestsellerförfattare, radikal och politiskt engagerad, förkämpe för kvinnors självständighet och en stark och välkänd röst i dåtidens debatt. 

Hennes produktion var enorm. Hon skrev cirka sjuttio romaner, noveller, teaterpjäser och en självbiografi. Hon korresponderade med många av samtidens främsta och hennes samlade brev uppgår till närmare tjugo tusen.

På senare tid har George Sand återupptäckts i Frankrike och forskare ägnar sig åt hennes verk. Föreläsningen kommer att handla om George Sand, hennes liv och verk och den tid hon levde i.

Föreläsningen hålls på svenska av Christina Dagberger, kursledare i franska.

Kursledare

Christina Dagberger har sedan flera år tillbaka erfarenhet av att leda kurser i franska. Hennes utbildning är en fil.mag. med franska som huvudämne. Som ung bodde hon i Paris för att under ett år läsa franska på Sorbonne och jobba som au-pair i en fransk familj. Har även studerat på Alliance Française i Nice. Detta sammantaget ger en hög kunskapsnivå såväl praktiskt som teoretiskt. Christina har franskan som sitt största intresse och vidareutbildar sig ständigt inom det franska språket, samhällsliv och historia.

Bra att veta

Föreläsningen hålls på svenska.
Ring 010-157 63 61 eller gör din anmälan via vår hemsida, Medborgarskolan.
Deltar du i en kurs i franska hos oss? Du får 50 kr i rabatt på föreläsningen om du meddelar detta vid anmälan.
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 260 kr

Summa: 260 kr

Utforska ämnesområde