Ort
Uppsala
Startdatum
4 Okt 2024
Tid
15:00-18:00
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Ann-Sofie Lundberg
Nummer
83042
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Välkommen till Fredagskeramik, vår öppna verkstad som passar både för dig som vill gå en keramikkurs på fredagar och för dig som vill arbeta mer självständigt vid sidan av vanliga kurser.

Oavsett vilken nivå du är på, erbjuder Fredagskeramik en inspirerande miljö för alla deltagare!

Innehåll

För dig som vill gå en keramikkurs på fredagar:
- Våra erfarna kursledare guidar dig genom hela processen, från lera till färdigt glaserat föremål. Du får utforska olika former och tekniker, inklusive drejning och färgval.

För dig som vill arbeta mer självständigt:
- Du får möjlighet att använda vår utrustning och våra resurser för att utveckla dina egna projekt i din egen takt. Våra kompetenta kursledare finns tillgängliga för råd och stöd vid behov.

För dig som redan har gått vår kurs under 2024 och vill ha lite mer keramik:
- Du får halva kursavgiften som rabatt. Vänligen ange vilken kurs du tidigare deltagit i eller deltar i vid anmälan.

För ungdomar och studenter som söker en fredagsaktivitet med sina vänner:
- Om du tar med en kompis får både du och din kompis halva kursavgiften som rabatt. Ange detta vid anmälan.

Blandade deltagare kan också ge inspiration och det finns alltid något att lära sig tillsammans!

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tre veckor (samma dag och tid) och omfattar tre klocktimmar per sammankomst. Kursen avslutas med glasering på det sista tillfället. Cirka två-tre veckor efter avslutad kurs kan du hämta dina färdiga alster.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran och du som är nybörjare får en genomgång av de olika grundteknikerna. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Materialkostnaden för lera, inklusive glasyr och bränning, är 85 kronor per kg och kan enkelt betalas via Swish på plats, vilket innebär att du inte behöver skaffa ditt eget material. Leran och glasyrerna finns alltid tillgängliga i kurslokalen.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta

Bär oömma kläder och skor, och tänk på att det är svårt att hantera lera med långa naglar och smycken.
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
I vår lokal finns kylskåp och mikro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

OBS! Det är högt tryck på våra keramikkurser och du kan därför anmäla dig som reserv. Tänk på att ordinarie anmälan är bindande (se köpevillkor) och du kan därför inte "byta" plats om du kommer in som reserv på en annan kurs. Om du missar ett kurstillfälle finns ingen möjlighet att ta igen det. Missar du glaseringstillfället pga. en oväntad händelse, t.ex. sjukdom, kan vi erbjuda dig att gå på ett uppsamlingstillfälle i mitten eller slutet av terminen.
För inspiration, gå gärna med i Facebook-gruppen "Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk". Observera att gruppen endast är till för inspiration. För kundtjänstärenden ska du kontakta Medborgarskolan via telefon eller mail: malardalen@medborgarskolan.se.

Visste du att? 

Medborgarskolan Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

I den anrika tegelbyggnaden på Ekeby Bruk finner du Medborgarskolans Hantverkscentrum. Här får du chansen att skapa med lera i vår fantastiska keramikverkstad, precis som konstnärerna för Upsala-Ekeby gjorde fram till 1970-talet. Välkommen till en plats full av historia och lustfyllt lärande!

Ort

Ekeby Bruk 4G

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde