Ort
Falun
Startdatum
24 Sep 2024
Tid
17:00-17:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
80079
Pris
1 050 kr

Om arrangemanget

En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med tre ackord kan du kompa tusentals sånger. Lär dig grunderna och njut av glädjen av att spela med andra.

Innehåll 

Bekanta dig med gitarrens anatomi, lär oss ta öppna ackord och övar på gehör. Målet är att du ska få en bra taktkänsla och grundläggande teoretiska kunskaper. Du kommer få spela lättkompade och välkända låtar tillsammans som du kommer att kunna spela vid alla typer av tillfällen.

Upplägg

  • Gruppundervisning i små grupper.
  • Kursen omfattar 45 min per tillfälle.
  • Vi träffas en gång i veckan under 10 veckor.

Du måste ha tillgång till en gitarr att ta med på lektionerna och att öva på mellan lektionstillfällena för att på bästa sätt kunna utvecklas.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, bara lust och intresse att spela gitarr. Du måste ha en egen gitarr. 

Kursledare

Mats spelade i olika band redan under de tidigaste åren och har sedan 80-talet arbetat som professionell musiker (gitarrist och basist) i rock/dansband samt som trubadur och studiomusiker. Har sedan 25 år även ägt och drivit inspelningsstudio och produktionsbolag. Har parallellt med detta också arbetat som musik- och musik/teaterproduktions-lärare  på estetprogrammen på Haraldsbo- samt Lugnetgymnasiet.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Boken "Kompa enkelt på gitarr del 1" av Katarina Gren, Birger Nilsson, kommer att användas. Boken finns att köpa på bokus.com eller akademibokhandeln.se.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Tips på vidareutveckling

Medborgarskolan i Falun har också enskild undervisning i gitarr. Kontakta oss om du är intresserad av att utveckla ditt spelande ytterligare.

Välkommen till oss

  • Micro och kylskåp finns.
  • Kaffe och te finns att  köpa.
  • Parkering finns i närheten av lokalen.
  • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 050 kr

Summa: 1 050 kr

Utforska ämnesområde