Ort
Falun
Startdatum
17 Sep 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
80080
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Har du köpt dig en akustisk gitarr? Funderar du ibland på hur roligt det skulle vara att kunna spela några ackord, kanske nynna lite, ta med den till grillkvällen och ackompanjera allsången?

En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med tre ackord kan du kompa tusentals sånger och genast öppnar sig tillfälle till många trevliga sociala stunder! Kom till vår gitarrkurs, lär dig grunderna och njut av glädjen av att spela med andra.

Innehåll

Vi börjar från början med ackordspel och melodispel. Vi använder visor, ballader och poplåtar. Målet är att du ska kunna ackompanjera efter gehör med hjälp av grundackord och med en korrekt fingersättning.

Upplägg

  • Gruppundervisning
  • Ta med egen gitarr
  • Vi träffas en gång i veckan under 8 veckor 2 x 45 minuter per tillfälle

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, bara lust och intresse.

Kursledare

Mats spelade i olika band redan under de tidigaste åren och har sedan 80-talet arbetat som professionell musiker (gitarrist och basist) i rock/dansband samt som trubadur och studiomusiker. Har sedan 25 år även ägt och drivit inspelningsstudio och produktionsbolag. Har parallellt med detta också arbetat som musik- och musik/teaterproduktions-lärare  på estetprogrammen på Haraldsbo- samt Lugnetgymnasiet.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Vi kommer att använda boken "Kompa enkelt på gitarr del 1" av Katarina Gren, Birger Nilsson. Boken finns att köpa på bokus.com eller akademibokhandeln.se.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Tips på vidareutveckling

Vi har även kurser i enskild gitarrundervisning både i el- och akustisk gitarr.

Välkommen till oss

  • Micro och kylskåp finns.
  • Kaffe och te finns att  köpa.
  • Parkering finns i närheten av lokalen.
  • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde