Ort
Uppsala
Startdatum
15 Jul 2024
Tid
18:00-19:30
Antal tillfällen
5 st
Nummer
79908
Pris
1 100 kr

Om arrangemanget

Drömmer du om att resa till Grekland? Många förknippar resor dit med minst en vecka i solstolen, men det finns så mycket mer att uppleva. Här får du de bästa tipsen för en härlig vistelse i Grekland.

Innehåll

Det här är en kurs för dig som är nyfiken på Grekland och det grekiska språket. Kanske vill du veta mer om det gamla Grekland? Eller är det den nya grekiska livsstilen du vill uppleva? På ett lättsamt och roligt sätt blir du guidad till att lära dig mer om Grekland. 

Du får bland annat lära dig: 

 • Alfabetet och siffror
 • Hur du hälsar och presenterar dig
 • Resor och transporter. Hur beställer man biljetter och hur tar man sig runt i landet bäst? 
 • Mat och restaurang. Hur beställer du mat på restaurang?
 • Vädret och kläder. 

Du får lära dig enkla meningar som hjälper dig att resa runt i landet. 

Upplägg

 • Vi träffas en gång i veckan.
 • 5 tillfällen. 
 • 2 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Kursledare är Armiona Nenaj.

Armiona Nenaj har en gedigen bakgrund inom utbildning och har studerat medeltida och modern grekisk filologi.Armiona föddes i Albanien och växte upp i centrala Grekland, i Aten. Sedan 2021 har hon bott och arbetat i Sverige. Det hon gillar mest med folkbildning är att dela med sig av sin kunskap till människor som är intresserade av grekisk kultur. På fritiden tycker hom mycket om att promenera i naturen. Hennes favorithobby är matlagning.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ingår i kursavgiften. Kursledaren skapar eget material som du får tillgång till.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 100 kr

Summa: 1 100 kr

Utforska ämnesområde