Ort
Umeå
Startdatum
7 Sep 2024
Tid
09:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Nummer
56730
Pris
2 200 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en helgkurs i keramik hos oss på medborgarskolan. Du som har jobbat med keramik tidigare är välkommen att fortsätta utveckla ditt skapande med stöd och hjälp från vår kursledare. Du som är nybörjare får grundläggande genomgångar i de vanligaste teknikerna, däribland drejning, tumning och kavling, samt hur man bearbetar leran, beskickar och dekorerar den med engob och glasyr.

Upplägg

Du får jobba 9-16 på lördagen och  söndagen med att skapa, forma och dekorera. Sedan får alstren torka och skröjbrännas så de är redo att glaseras söndagen den 22/9 klockan 9-12:15. När alla alster är brända träffas kursdeltagarna på ett avslutningstillfälle med möjlighet till diskussion för att lära ytterligare om processen vid glasering, söndagen den 20/10 kl 13:00-13:45. 

Under helgen kommer vi ha en lucnhpaus. Vi har ett fikarum med kyl och mikrovågsugn. Vi bjuder på kaffe och te.  

Material

Vi använder oss av stengodslera som bränns i så pass hög temperatur att den tål både maskindisk och ugn. Materialet ingår inte i kursavgiften. Du köper lera av oss för 100kr/kg och i det priset ingår engobering, glasering och bränning.

Ledare

Kursledare är Linnea Solhed som har studerat keramik vid Grebbestad Folkhögskola, Bornholm glas och keramikhögskola, samt University of Whales inst.Cardiff. 

Bra att veta

Bär oömma kläder och skor, förkläde är bra att ha om du vill dreja.

Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.

Ta del av våra allmänna villkor för kurser här.

Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa detta så smidigt som möjligt.

 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 200 kr

Summa: 2 200 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde