En kvinna klättrar upp för en stege i ett träd
Kurs

Kurs i Filosofi & livsfrågor Med Camilla Uddgren

Ort
Göteborg
Startdatum
1 Mar 2023
Tid
18:00-20:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
29510
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

Den här kursen vänder sig till dig som vill få en överblick över några stora filosofiska namn i modern tid och diskutera filosofiska ämnen såsom ”vad är meningen med livet”, ”hur finner vi glädje?”, ”vad innebär det att vara människa?”

Innehåll
Den här kursen vänder sig till dig som vill få en överblick över några stora filosofiska namn i modern tid och diskutera filosofiska ämnen såsom ”vad är meningen med livet”, ”hur finner vi glädje?”, ”vad innebär det att vara människa?” eller ”hur hittar jag frid inom mig själv”. Vi kommer att gå igenom och diskutera några intressanta filosofer som har spännande svar på livsfrågor i vår tid. Martin Buber, Emmanuel Lévinas, Viktor Frankl, Kierkegaard och Nietzsche är exempel på namn som tas upp under kursen.

Mål: överskådlig kunskap om några filosofer i modern tid samt möjlighet att diskutera och belysa några viktiga mänskliga livsfrågor

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Camilla Uddgren är fil mag i teologi. Hon har arbetat som utbildare, coach och föreläsare världen över sedan 1997.


Bra att veta
Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Utforska ämnesområde