Ort
Uppsala
Startdatum
8 Maj 2024
Tid
17:00-19:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Victoria Glosemeyer
Nummer
75426
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Har du någon gång upplevt att något i ditt hem skaver, att du inte får till den hemtrevliga känsla du vill uppnå? När du har koll på grundprinciperna i Feng Shui kan du göra en analys av rummet och få en känsla för vad som kanske behöver adderas, plockas bort, flyttas på mm.

Innehåll

Den här kursen handlar om ett holistiskt sätt att se på inredning med inspiration från Feng Shui, en flera tusen år gammal lära som handlar om att skapa balans i livet. Även om Feng Shui kan ses som en livsstil, så har vi i västvärlden lagt mest fokus på hur läran kan ge oss stöd och hjälp i inredningen, när vi ska skapa hem och miljöer att trivas och må bra i. Det är även där vi lägger fokusen i den här kursen, samtidigt som vi berör vad forskningen säger om neurodesign / designfulness, och vad de har gemensamt med Feng Shui!

Vi kommer att varva teori med tydliga exempel, enkla övningar och du kommer få möjlighet att konkret arbeta med den del av ditt hem, som du själv väljer. Ledare för kursen är Victoria Glosemeyer, titta in på hennes instagram konto för härlig inspiration, @victoria_alittlebliss

Upplägg

Under fem tillfällen kommer vi att gå igenom grundprinciperna i Feng Shui och hur dessa kan bli hjälpsamma verktyg för dig, när du inreder ditt hem. Vi träffas samma dag och tid varje vecka.

OBS! Kursens sista tillfälle sker onsdagen den 12/6.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Victoria är utbildad pedagog och arbetade länge som det, medan inredning var hennes största intresse. När livet ställdes på sin spets, upptäckte hon Feng Shui och blev medveten om hur mycket miljön påverkar hur vi mår. Hon valde då att utbilda sig inom både Feng Shui och inredning. Hon startade sedan ett inredningsföretag, MOVI Design & Interiör, tillsammans med en kollega. 

Idag arbetar Victoria med inredning och styling med utgångspunkt i Feng Shui, neurodesign / designfulness och med ett holistiskt synsätt på människan och den miljö vi lever i. Hon brinner för att skapa miljöer för välbefinnande, där vi trivs och vill stanna kvar! Och hon vill också uppmana dig till att våga lyssna på din inre röst, när det gäller vad just DU mår bra av!

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det behövs inget kursmaterial för att delta på denna kurs.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde