Ort
Distans
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
18:30-21:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
67401
Pris
4 200 kr

Om arrangemanget

Kursen leder fram till jägarexamen. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Du får även kunskap om vapen, lagar och ekologi.

Innehåll

Kursen kommer till stora delar att ges på distans. För att få bästa möjliga utbyte av kursen rekommenderar vi att du läser på så mycket du kan hemma.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i 12 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. När det är möjligt att vara fysiskt på plats efter genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen. En komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen.

Kursledaren förmedlar kontakt med skjutbana beroende på var i landet man bor. Deltagaren bokar själv därefter övningsskytte med instruktion och betalar kostnad för skyttet utöver kurspriset. Det beror sedan på hur mycket var och en behöver träna för att nå sina mål för jägarexamen.

Vad gäller teoriprovet så anvisar vi dig till någon av våra provledare närmast respektive hemort, liksom vi anvisar möjliga skjutbanor.
 

För vem

Förkunskaper krävs ej. Det finns ingen åldersgräns för att avlägga proven för jägarexamen. Du måste fysiskt kunna klara av det, såväl det teoretiska som det praktiska. Först när du fyllt 18 år och har godkänd jägarexamen kan du ansöka om licens och därmed också köpa egna jaktvapen.

Kursledare

Kerstin Eriksson

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.  

Kursmaterial

Den kurslitteratur du behöver är Din väg till Jägarexamen, dock behöver du en ny upplaga eftersom det sker uppdateringar i samband med lagförändringar.

Kostnader för litteratur tillkommer c:a 800 kr. Denna kan köpas via kursledaren i samband med 1:a sammankomsten. Köp ingen litteratur innan kursstart om inte kursledaren meddelar detta.

Kostnad för kursmaterial, prov, ammunition och övningsskytte tillkommer.
Övningsskytte kostar c:a 1200 - 1500 kr.

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Pris

Deltagaravgift: 4 200 kr

Summa: 4 200 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde