Ort
Distans
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
19:00-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Torkel Edström
Nummer
80188
Pris
1 250 kr

Om arrangemanget

Drömmer du om den fascinerande japanska kulturen. Ska företaget ge sig in på den asiatiska marknaden eller vill du förstå manga och animé på originalspråket? Japanskan tillhör de största språken i världen och talas av drygt 125 miljoner människor.

Ta chansen att lära dig japanska hos Medborgarskolan, under trivsamma former och i en avspänd atmosfär bekantar du dig med språket hos oss. 

Innehåll 

  • Denna kurs ger en introduktion till det japanska språket, och vänder sig både till den som inte kan någon japanska alls och till den som försökt lära sig lite på egen hand.
  • Vi tittar på språkets historia och hur kulturen skiner igenom i språket, samtidigt som vi lär oss användbara ord och fraser.
  • Vi går igenom grundläggande grammatik och meningsbyggnad för att förstå hur själva språket är uppbyggt.
  • Vi tittar på hur de olika skriftsystemen fungerar, och parallellt med att vi går igenom hiragana och katakana lär vi oss på ett naturligt sätt rätt uttal.
  • Vi pratar också om studieteknik och de förutsättningar vi som svensktalande har att lära oss japanska.

Upplägg 

Vi träffas en gång i veckan på distans.

Kurstillfällena kommer att vara en blandning av genomgångar och gemensamma övningar där du själv får använda de byggstenar du lärt dig, öva på ditt uttal och din hörförståelse. I kombination med detta kommer du att få övningsuppgifter att repetera och fundera på hemma.

Förkunskaper 

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare 

Torkel Edström är mycket språkintresserad och pratar ett flertal språk flytande. Han har bott utomlands länge, bland annat på Irland och i Japan, och har i många år arbetat på multinationella företag med mycket internationella kontakter.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial  

Vi använder ingen kursbok, utan material mailas ut i samband med varje kurstillfälle.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ämnesområde