En närbild på en runsten
Föreläsning

Kampen om tungvattnet och fissionens historia - Föreläsning med fika

Ort
Örebro
Startdatum
14 Dec 2022
Tid
18:00-21:00
Dag
Onsdag
Nummer
60741
Pris
300 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en spännande föreläsning!

William Lundin har sammanställt historien Tyskland ockuperade Norge och fick tillgång till Norsk hydros vattenkraftanläggning i Rjukan. En omställning från ammoniak framställning till konstgödsel ställdes om till tungvattenproduktion för den nya reaktor som byggdes i Tyskland. Om denna reaktor hade kommit i drift hade troligen Tyskland kunnat bli först med att tillverka en atombomb och historien hade sett helt annorlunda ut. Jag följer fissionens historia från starten fram till idag.

Upplägg
William föreläser 18:00-21:00.

Kursledare
William Lundin har en lång erfarenhet av skogsbruk och natur. Han har under många år arbetat som naturbevakare och rovdjursspårare åt Länsstyrelsen i över 20 år och är van att hålla kurs, haft många grupper som lärare på Kvinnerstaskolan. William är en mycket kompetent kursledare med god pedagogisk förmåga.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Vi bjuder på fika, vatten och kaffe/te

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 300 kr

Summa: 300 kr

Utforska ett ämnesområde