Kunskapen sitter i händerna
Att skapa i lera kan verka enkelt, härligt och kravlöst – och på många sätt är det just så. Men öppnar vi dörren till keramikens värld finns mängder av kunskap ...
Innehåll
Kursen har sitt fokus på skapa i lera: vi kommer att gå igenom, drejning, alla moment, kavling till ett bruksföromål, tummning för att skapa en mugg eller annat, skulptera din prydnadssak och gå igenom hur vi kan använda gipsformar.
Vi kommer också gå igenom olika glasyrer, engober som kan läggas ovanpå varandra och sedan skröjbrännas, underglasyrer, penselglasyrer på skröjbränt gods som sedan glasyrbränns och olika dekaler som bränns en tredje gång.
Genom dessa olika tekniker har du möjlighet att hitta det som passar just dig bäst och vad just du är intresserad av. Du kan kombinera olika tekniker t.ex dreja en urna och bygga på resten.
Efter beskickning och skröjbränning glaserar vi. Då har du möjlighet att välja på olika glasyrer.
Kursen inbegriper viss teori men fokus på praktiskt utförande.
Upplägg
Kursen går en gång i veckan under 6 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.
För vem
Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare eller dig som har tidigare erfarenhet av keramik.
Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.
Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår.
Ha gärna oömma kläder och ta med ett förkläde och en handduk att torka händerna på när du arbetar.
Bra att veta
Fika ingår i kursavgiften.
Rabatter och förmåner
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/
Om folkbildning
Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning.
Deltagaravgift: 2 700 kr
Summa: 2 700 kr