Ort
Karlstad
Startdatum
1 Sep 2024
Tid
15:15-16:45
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Elisabeth Tutt Petrelius
Nummer
81848
Pris
1 395 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Keramik är både roligt och kreativt! Här får ni tillsammans lära er hela processen från lera till färdigt glaserat föremål . Ni har möjlighet att testa olika tekniker såsom drejning, kavling, ringling, tumning, och skulptur. Släpp loss skaparglädjen med oss! En kurs i keramik för vuxen och barn tillsammans.

Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. 

Innehåll

Våra keramikkurser är öppna för alla, oavsett tidigare erfarenhet, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Varje deltagare utvecklas i sin egen takt med stöd från våra kompetenta kursledare. Du får grundkunskaper i hantering av stengodslera från lera till färdigt, glasyrbränt alster. Under kursens gång erbjuds du att testa de olika teknikerna alt. har möjlighet att fortsätta utvecklas där du är i dina tidigare kunskaper inom keramiken.

Upplägg
Vi träffas under 5 veckor 2 x 45 min, varje vecka, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Anmälan
Anmäl ENDAST den vuxna, men uppge barnets fullständiga namn och personnummer i notering/meddelande.
Detta för att försäkringen ska gälla bland annat. 

OBS! Priset avser en vuxen och ett barn upp till 13 år. Vill du ha fler barn med på kursen kontakta karlstad@medborgarskolan.se eller ring 054-102140. För deltagande av ytterligare ett barn så tillkommer 750 kr. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran och du som är nybörjare får en genomgång av de olika grundteknikerna. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledare
Tutt Petrelius 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial tillhandahålls av Medborgarskolan. Vi använder oss av olika stengodsleror och glasyrer. Materialkostnaden för lera, inklusive glasyr och bränning är 75 kr/kg. Materialet betalas via Swish på plats. Leran och glasyrerna finns alltid tillgängliga i kurslokalen. 

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, läs mer på www.medborgarskolan.se  eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Tänk på att du är i en keramikverkstad. Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Du kommer få mejl med mer information om din keramikkurs innan kursstart. 

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde