Ort
Sundsvall
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
55465
Pris
2 950 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Lär dig grunderna i keramik och drejningsteknik.

Innehåll

Har du haft en längtan att lära dig dreja och arbeta med keramik? Då är det här en kurs för dig.

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan under sju veckor, varje träff varar i 3 timmar.

Kursen fokuserar på praktiskt arbete och ger en översikt av keramikens värld, från formgivning av leran, drejteknik, efterarbete med beskickning, glasering och till sist bränning av de gods som skapas.

Ingen tidigare erfarenhet krävs, och kursen erbjuder en kreativ och avslappnad miljö för att utforska konstformen med stöd av en erfaren handledare och med tillgång till egen drejskiva genom hela kursen.

Efter avslutad grundkurs i keramik hos Medborgarskolan Sundsvall så har du möjlighet att starta en studiecirkel i keramik i våra lokaler. I en studiecirkel kan du och andra kursdeltagare fortsätta utvecklas individuellt i hantverket utan kursledare, samt få ert gods bränt i våra keramikugnar.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Malte Larsson är utbildad bildlärare men är numera pensionär som tillägnar sin tid åt lera och drejning. Han har gått keramikutbildning på Nyckelviksskola, Lidingö, och även deltagit i en kortare kurs hos Jo Davies, London. 

Du kan se Maltes egen hemsida här.

Kursmaterial

Material ingår i kursen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Kaffe och te finns alltid.
  • Vi finns på våning 4A (tre trappor upp). Hiss finns och våra lokaler är tillgängliga för alla.
  • 2-timmars-parkering finns vid Storgatan 73. Entrén från Storgatan har samma portkod.
  • För längre tids parkering finns Parksters stora parkering vid Sidsjövägen, alldeles innan järnvägen om du kör från Storgatan. Parkeringen ligger då på höger sida.
  • Har du parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns en parkering närmast entrén mot Storgatan till. Samma portkod gäller.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Medborgarskolan Sundsvall

Grönborgsgatan 18, Sundsvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 950 kr

Summa: 2 950 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde