Ort
Stockholm
Startdatum
14 Dec 2024
Tid
09:30-15:30
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Thomas Björk
Nummer
56265
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Baka surdeg, jäsning, bakning, levain, vete- rågsurdegar

Innehåll

Surdegsbakning från grunden. Baka klassisk surdeg på vete- och rågsurdegar med ekologiska produkter och mycket prat om processen. Vi bakar bland annat ett klassiskt långjäst levainbröd.
Lär dig att sätta en surdeg från start - hur går jäsprocessen till, hur ser kulturen ut? Här får du lära dig om vad som händer i degen, hur du kan smaksätta samt få idéer om varianter av bröd som serveras vid olika tillfällen.

Upplägg

Eftersom det är en kort kurs och "suren" behöver jäsa längre än så har ledaren satt en omgång att jäsa några dagar innan kursen. Men du har alla möjligheter att lära dig göra samma sak. Ni bakar av den försatta "suren" och får ta hem härliga surdegsbröd samt en ny liten försur att starta med hemma.

Förkunskaper

Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare

Thomas Björk är en hängiven surdegsbagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Thomas har även tävlat i bakning på tv.

Kursmaterial

Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror ingår och du går hem med flera rykande, doftande färska bröd. Ta med en stor kasse att bära hem bröden i!

Utvecklingsmöjligheter

Vi erbjuder många fler bakkurser, både matbröd och söta bakkurser.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

 

 


 

 

Ort

Kulturama Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 21, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ämnesområde