Ort
Hudiksvall
Startdatum
11 Sep 2024
Tid
10:00-11:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Veronica Gyllenhammar
Nummer
78152
Pris
600 kr

Om arrangemanget

Kom å lär dig gamla visor och bevara det gamla visarvet. I glädje och gemenskap lär vi oss ett kulturarv av svenska visor och skillingtryck. För dig som är mellan 63 år och 100 år.

Innehåll

Man blir glad av att sjunga och alla kan sjunga i Kom å sjung! En kör där vi sjunger och delar glömda visor och skillingtryck, en resa genom historien från 1700-tal – 2000-talet.  Var med och bevara det svenska visarvet till nya och kommande generationer.

I slutet av terminen avslutar vi med en konsert för de som vill. 

Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan.
  • 7 tillfällen. 
  • 1 timme varje tillfälle

Förkunskap

Inga förkunskaper. Kom som du är. 

Kursledare

Veronica Gyllenhammar har många strängar på sin lyra. Är i grunden dramapedagog och har lång erfarenhet av konstnärliga samarbeten och uttryck inom drama, musik, bild och teatater i alla åldrar, sedan sin examen 1988. 2010 vidareutbildade hon sig till lärare. 
 
"Visor och skillingtryck är jag matat med som barn av min mormor och gammel mormor som sjöng och spelade med mig. Jag har så många glömda visor i  mitt huvud som jag vill dela med er pensionärer och nästkommande generationer.  Jag vill bygga broar mellan genertioner genom musik och andra kostnärliga utryck."

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ledaren har eget material och det ingår i kursavgiften. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Kom ihåg oömma kläder.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

IOGT Hudiksvall

Trädgårdsgatan 16, Hudiksvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 600 kr

Summa: 600 kr

Relaterade artiklar

Musik

Rik på musik

Om man älskar musik så finns det få saker som kan berika ens liv på samma sätt som musiken. Känslan när man sätter den där tonen, ­lyssnar på den där låten elle...

6 november 2023
Läs vidare om "Rik på musik"

Utforska ämnesområde